Bureau Voorlichting Provincie Groningen: SSRP Zomerreünie Groningen - Zoutkamp 1, 2 en 3 juli 1977

De Stichting Stamboek Ronde- en Platbodemjachten hield op 1, 2 en 3 juli 1977 haar traditionele zomerreünie in de provincie Groningen. Ondanks het slechte weer was het schitterend om de meer dan 100 oude zeilschepen te zien liggen tegenover het hoofdstation te Groningen, waar een vlootschouw gehouden werd. De volgende dag ging men in alle vroegte op weg naar Zoutkamp, waarbij nog een stop in Garnwerd op het programma stond. Aan het eind van de middag bereikte de vloot Zoutkamp. 

Daar wordt vervolgens een programma afgewerkt, waarbij 's avonds het gebruik van vuurpotten voor een sprookjesachtig effect zal zorgen. De volgende dag is er het admiraalzeilen op het Lauwersmeer, tussen Oostmahorn en Lauwersoog. Als de wind een beetje meewerkt, wordt dat zonder twijfel een in teressant schouwspel, want deze "ouwetjes" (sommige schepen zijn meer dan een eeuw oud) doen het nog best.

De liefhebbers vergaapten aan de grote verscheidenheid van oud-vaderlandse scheepstypen, zoals Tjalken, Botters, Hoogaarsen, Schouwen en Lemsteraken, getooid met vlaggen en wimpels en vaak met indrukwekkend boordgeschut. Aan de goede staat van de schepen was duidelijk te zien hoeveel tijd en aandacht er door de eigenaren in hun hobby geïnvesteerd wordt.

De brug bij Garnwerd
De brug bij Garnwerd

Brochure van het Bureau Voorlichting Provincie Groningen over de SSRP Zomerreünie 1977

pdf Brochure van het Bureau Voorlichting Provincie Groningen over de SSRP Zomerreünie 1977

Terug naar vorige pagina