Eerder ingeschreven jacht

Inschrijven BESTAAND jacht (eerder ingeschreven, actief of slapend)

Een jacht dat eerder in het Stamboek is ingeschreven kan in beginsel altijd weer worden 'geactiveerd', tenzij na de vorige inschrijving wijzigingen aan het jacht zijn aangebracht, die niet in overeenstemming zijn met de criteria van inschrijving. Hiervoor dient de naar waarheid ingevulde en ondertekende Eigenaarsverklaring van de laatste eigenaar, of als dat absoluut niet mogelijk is de nieuwe eigenaar, die de Inschrijving aanvraagt.

Wel behoudt de stichting zich het recht voor om, na een eventuele schouw, bij hernieuwde inschrijving het jacht in een andere categorie in te delen of een aanhangsel af te geven, e.e.a. in overeenstemming met de op het moment van inschrijving geldende criteria.

Nadat het schip door het Stamboek is geaccepteerd, wordt het schip weer 'geactiveerd' en ontvangt de eigenaar het Certificaat van Inschrijving.

Om tot een goede beoordeling te kunnen komen verzoeken wij u om de bij de inschrijving noodzakelijke formulieren in te (laten) vullen, foto’s bij te sluiten, mogelijke aanvullende informatie te vermelden en deze naar het secretariaat van de SSRP te sturen.

In te vullen formulieren bij inschrijven BESTAAND jacht (eerder ingeschreven, actief of slapend)

Aanvraag voor Inschrijving Jacht in Stamboek in te vullen door de aanvrager
Verklaring Eigenaar-Donateur in te vullen door de aanvrager
Foto’s (minimaal 2 stuks) een foto onder zeil een foto van het onderwaterschip in zijaanzicht.
Aanvraagformulier voor HER-INSCHRIJVING Jacht in Stamboek
 • Gegevens Eigenaar

 • ?
 • ?
 • Naar dit e-mailadres wordt ook de bevestiging van deze aanvraag gestuurd. Let u er op dat het e-mailadres klopt en u deze aanvraag via dit e-mailadres kunt bevestigen!

 • Bijkomende voordelen voor eigenaren van 'actief' ingeschreven schepen in het Stamboek

 • Wanneer u al een abonnement op de Spiegel der Zeilvaart heeft, kunnen we dat laten omzetten naar het collectieve abonnement.

 • Deelname aan Verzekerings-collectief van Assurantiekantoor Van der Post.
  U kunt als eigenaar van een van 'actief' ingeschreven Ronde en Platbodemjachten in het Stamboek van de SSRP, gebruik maken van dit Verzekerings-collectief. 
  Wanneer u dat wilt, moet u zelf contact opnemen met dit kantoor (pagina opent in apart venster).

 • Bonus voor een cursus naar keuze bij Scheepswijs Vaarcursussen van Marianne van der Linden
  Bij (her)inschrijving van uw jacht in het Stamboek ontvangt u een éénmalige bonus van 10% op een cursus van Marianne naar keuze.
  Wanneer u hier gebruik van wilt maken of van nog een paar andere voordelen, moet u zelf even contact opnemen met Scheepswijs (pagina opent in apart venster).

 • Gegevens Jacht

 • ?
  ?
 • Van een eerder ingeschreven schip is meestal al veel informatie in het Stamboek aanwezig. Dat kunt u bij het schip op de website terug vinden. Wil u in de volgende velden evemntueel gewijzigde gegevens invullen? Deze veranderen we dan in het Stamboek. Bij de punten waarbij niets is gewijzigd, hoeft u niets in te vullen.

 • ?
 • Bijlagen en aanvullende informatie

 • Bij de aanvraag horen aan aantal foto's om deze compleet te maken.
  Deze kunt op meerdere manieren naar ons toezenden:

  - Via mail als bijlage (let daarbij op de grootte van het bestand)
  - Via websites als Wetransfer
  - Via het upload-formulier in dit hoofdstuk.

  Denkt u er aan dat de bestanden van voldoende kwaliteit zijn?

  Wij stellen het op prijs als u zoveel mogelijk informatie over het schip wilt verstrekken. Dit betreft  bijvoorbeeld lijnenplan, zeilplan, bouwtekeningen en andere interessante informatie.

 • Eigenaarsverklaring

 • Hierbij verklaar ik als eigenaar van het jacht, dat ik bekend ben met de voorschriften zoals gegeven in de criteria van de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten, en dat naar mijn beste weten op dit moment de gehele uitrusting en inrichting van het jacht op alle punten voldoet aan eisen van de geldende criteria en dat alle wijzigingen daarin door mij moeten worden aangemeld bij de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten.

 • LET OP!

  Om uw aanvraag te kunnen verifiëren, ontvangt u nu een e-mail in de door u aangegeven mailbus. In deze mail staan de door u vermelde gegevens en een link ter bevestiging van de aanvraag. Wanneer u deze link aanklikt, treedt de aanvraagprocedure in werking. Wij reageren dan zo spoedig mogelijk.Upload bijlagen: wanneer u bij bovenstaand formulier op 'VERZENDEN' hebt geklikt, kunt u met het formulier hieronder eventuele bijlagen VERZENDEN.

Foto's en documenten als bijlage van het Aanvraagformulier
 • ?
 • ?
 • (jpg,jpeg,bmp,tiff,zip,pdf) ?
 • (jpg,jpeg,bmp,tiff,zip,pdf) ?
 • (jpg,jpeg,bmp,tiff,zip,pdf) ?

 

Formulieren om op papier in te vullen

U kunt bovenstaand invulformulier gebruiken om de gevraagde informatie digitaal te versturen. Als u dat liever met pen op papier doet, kunt u alle noodzakelijke formulieren hier downloaden.

pdf Formulieren voor inschrijving jacht in Stamboek

Wanneer u formulieren via de post stuurt

Secretariaat SSRP
Regattaweg 100
9731 NA Groningen

E Secretariaat@ssrp.nl (Secretariaat)
E Stamboek@ssrp.nl (Stamboekbeheer)

T +31 (0)50 4094094

Familieschepen

Door overlijden of overdracht binnen families blijven veel ronde en platbodemjachten in familiebezit. Daar zijn binnen het Stamboek meerdere voorbeelden van. Op het moment dat dit binnen en familie het geval is, is de procedure heel eenvoudig. We vragen voor onze administratie dan het Inschrijvingsformulier eigenaar-Donateur en de nieuwe Eigenaarsverklaring naar ons te sturen. 
Wilt u tegelijktertijd ook even de informatie controleren zoals die in de Schepenlijst is opgenomen. Aanvullingen en mogelijk nieuwe foto's zijn zeer gewenst.

Terug naar vorige pagina