Scheepswinkel Van Meer TOPLICHT - Harlingen

Watersportwinkels zijn er genoeg maar een winkel die authentieke scheepsartikelen voor klassieke traditionele schepen en klassieke jachten verkoopt, daar was behoefte aan vonden wij. In onze zoektocht naar meer messing en bronzen dekbeslag kwamen we het bedrijf "Toplicht" tegen waarmee we een bijzondere relatie hebben opgebouwd. Zó bijzonder dat we al 15 jaar het enige bedrijf zijn dat de produkten van Toplicht verkoopt. Deze samenwerking heeft geleid tot een nog groter assortiment.

Zeilend op klassieke schepen, geboren en getogen op een houten schoener, ligt het voor de hand dat de liefde voor klassieke schepen reeds van jongs af aan aanwezig was. Naast ons scheepstimmerbedrijf in Harlingen begonnen we een "tagrijn" en langzamerhand werd deze scheepswinkel steeds belangrijker. De mogelijkheid om de winkel te verhuizen naar een meer centrale locatie (tussen alle havens in) grepen we met beide handen aan. Een mooie locatie waar we sinds 1989 gevestigd zijn.

Onze jarenlange ervaring van bouwen, restaureren, timmer- en tuigwerk maakt ook dat we meer zijn dan verkopers van scheepsartikelen. Op verzoek kunnen wij u een gedegen advies geven in uw bouw-/restauratie-en tuigplannen.

TOPLICHT

Toplicht is een Duits bedrijf dat 30 jaar geleden begonnen is met de levering van traditionele scheepsartikelen. Veel vraag kwam ondermeer uit de Museumhaven van Hamburg. Michael Thönnessen zat op dat moment in het bestuur van de Museumhaven en pikte deze vragen op om al snel met een catalogus te komen waarin zeer veel traditioneel beslag, gereedschap en onderhoudsproducten werden aangeboden.

Jaarlijkse uitgebreide Catalogus

De jaarlijkse catalogus bevat ondertussen bijna 400 pagina's aan scheepsartikelen.

Een willekeurige greep:
marlspijkers, zeilnaalden, jufferblokken,houten blokken, bronzen (verhaal)klampen, kikkers, anker- en schootlieren, windhappers, paddestoelventilators, dekprismas, patrijspoorten, messing sloten en scharnieren, bronzen mast- en dekbeslag, bronzen schroeven, koperen klinknagels, breeuwwerk- en ijzers, bouwmaterialen en gereedschap.

U kunt deze catalogus aanvragen bij Van der Meer Toplicht in Harlingen.

Terug naar vorige pagina