WJH Yachtservice BV - Workum (Workumer Jachthaven)

In 1991 kocht Herman Douma, vader van de huidige eigenaren Jelle en Daan, de nieuwe jachthaven achter de spoorbrug  aan het Lange Vliet. Hij had niet kunnen bedenken dat anno 2015 dit familiebedrijf zo betrokken zou zijn bij het “spectaculaire optreden van de racemachine van het type Lemsteraak”,  aldus Klaas Jansma in zijn boek “de Lemsteraak, trots der Zuiderzee”.

Snelle Lemsteraken

En inderdaad is de haven van WJH Yachtservice BV, de jachthaven van een groot aantal snelle Lemsteraken uit de V/VA klasse. Maar naast dat jachthavengebeuren met ligplaatsen, service en onderhoud, bouwen ze zelf ook casco’s van deze schepen af, en hebben ze een verbintenis met de makelaardij voor deze schepen van Dirk Blom. Op dit moment wordt er een grote uitbreiding gerealiseerd die naast een 110-tal extra ligplaatsen ook een schepenlift van 50 ton behelst, en een nieuwe extra loods waarin tevens een ruimere kantoor ruimte wordt gerealiseerd. De  service is in de laatste jaren steeds verder uitgebreid en geïntensiveerd. Alle elektronische en computergestuurde apparatuur kan in eigen beheer worden geïnstalleerd. De hydrauliek aan boord eveneens. Er is een “haal en breng service” voor de schepen, en zelfs de catering voor een weekend of voor een langere trip kan worden verzorgd.

Alle resultaten

Schepen, gebouwd en/of afgebouwd door WJH Yachtservice BV

De kracht van samenwerking

De WJH werkt samen met een groot aantal vaste specialisten, die bij hen vaak ook hun huisvesting hebben. We noemden al de makelaardij  van Dirk Blom, de houtwerkplaats van Toni Geissl, de schilders van Mous, de tuigerij van Dick Koolwijk, cateringbedrijf Sud West Fryslân en Zeilmakerij Molenaar. Beint Brandsma leverde hen veelal de masten en andere rondhouten, maar nu worden ook ander houtbouwers ingeschakeld voor reparties aan zwaarden, masten of ander houtwerk. Daarmee zijn ze een volledige afbouwwerf geworden die eigenlijk alles aan kan en die mooi werk aflevert.

Terug naar vorige pagina