De BERETANDEN van de SSRP, nummer 2 2018

16 februari 2018

De BERETANDEN van de SSRP

Verhaal vanuit de stad van de kaas en de stroopwafels..!

Bloemen voor onze Beschermvrouwe Prinses Beatrix

Vanuit de SSRP zijn de felicitaties met de bijbehorende bloemen persoonlijk afgeleverd aan de marechausse bij het toegangshek van kasteel Drakesteyn van onze jarige beschermvrouwe Prinses Beatrix. Dit moment is door diverse landelijke media gebruikt om ook de SSRP onder de aandacht te brengen. Prachtige PR voor de SSRP. Dit heeft u in ons nieuws kunnen volgen. Afgelopen week ontvingen wij vanuit de Lage Vuursche een hartelijk en persoonlijk schrijven van Prinses Beatrix. Hierin betuigde ze haar dankbaarheid voor het prachtige boeket en de felicitatie en beantwoordde zij onze aan haar geschreven wens, dat het zeilen met 'De Groene Draeck' haar nog lang gegeven mag zijn.
Tijdens de SSRP Winterbijeenkomst op 10 maart a.s. in Rotterdam brengen wij met u een toost uit op onze Beschermvrouwe.

Dynamisch Rotterdam

Een felicitatie vanuit de SSRP aan de KR&ZV De Maas op 17 februari wegens het heuglijke feit dat zij inmiddels 110 jaar in het in jugendstil gebouwde sociëteitsgebouw, vanaf 2000 een rijksmonument, haar domicilie heeft. Graag verwelkomen wij u op 10 maart 2018 om 10.30 uur in dit prachtige rijksmonument! De titel van de presentatie van Frits Loomeijer in het ochtendprogramma is nu bekend: 'Schepen en het Maritiem Museum Rotterdam'. Na afloop van de lunch wandelen wij vanaf KR&ZV De Maas (opgericht 1851) naar het Maritiem Museum waar wij kennis maken met de offshore. Neemt u aub uw MUSEUMJAARKAART mee!


 

Veerhaven 1905: de bebouwing van het Westplein en de Veerkade. Prominent rechts de voormalige sociëteit van De Koninklijke Nederlandsche Yachtclub (Coll GtC)
Veerhaven 1905: de bebouwing van het Westplein en de Veerkade. Prominent rechts de voormalige sociëteit van De Koninklijke Nederlandsche Yachtclub (Coll GtC)

Varend Erfgoed

De Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) is de koepel van 16 BehoudsOrganisaties (BO). De FVEN behartigt de gemeenschappelijke belangen van de BO's naar de ministeries van OC&W, I&W en L&T. De FVEN faciliteert de BO's, zoals de registratie van het Nederlands Varend Erfgoed in het RVEN. Dit register is onafhankelijk. D.w.z. alle schepen die aan de criteria van de BO's voldoen en 50 jaar of ouder zijn, kunnen worden ingeschreven. De eigenaar van het schip moet lid zijn van een bij de FVEN aangesloten behoudsorganisatie.
Het RVEN wordt een zelfstandig deelregister van het Nationaal Register Mobiel Erfgoed (NRME). De SSRP is uw behoudsorganisatie (BO) en wij moedigen u aan om uw schip via onze Stamboekbeheerder in te schrijven in het Register Varend Erfgoed Nederland indien uw schip aan die voorwaarden voldoet. Gebouwd vóór 1950 (Varend Monument) of uw schip is 50 jaar of ouder. (Varend Erfgoed).

Op 10 maart hebben wij tijdens de lunch, wandeling en borrel gelegenheid om met u over dit onderwerp te spreken....graag tot ziens in Rotterdam bij de Winterbijeenkomst!

Ineke Verkaaik-Hogervorst
Vicevoorzitter, PR en communicatie SSRP
 


 

Van de administratie

Er zijn gelukkig al heel veel eigenaren en donateurs die hun Factuur 2018 hebben betaald. Maar ... nog niet door iedereen. In uw eigen “MIJN SSRP” staat uw factuur klaar. Graag even uw aandacht hier voor.

Lukt het niet om in te loggen, stuur dan een mailtje naar administratie@ssrp.nl.

     

Terug naar vorige pagina