De BERETANDEN van de SSRP, nummer 6 2017

15 november 2017

Ook stroopwafels in Den Helder

Verhaal vanuit de stad van de kaas en de stroopwafels..!

Ruitenwissers op hoge snelheid en de blik naar de Traditionele Schepenbeurs (bijna 3000 bezoekers dit jaar!) en door het rechterzijraam van de auto een prachtige volle regenboog! Op de achterbank een tasje met Goudse stroopwafels (immaterieel erfgoed) en Goudse belegen boerenkaas, in blokjes. Alle ingrediënten voor een prachtige dag in Den Helder zijn aanwezig. 
De stand van de SSRP bevindt zich in het gangpad bij de FVEN. De Federatie Varend Erfgoed Nederland is de overkoepelende organisatie van de Behoudsorganisaties en had de presentatie op de beurs keurig voor elkaar!

De SSRP bevond zich links in de rij bij de kenmerkende oranje vlag
De SSRP bevond zich links in de rij bij de kenmerkende oranje vlag

Een prachtig archief met onze 'vloot' is nooit compleet

Kleurrijke vlaggen, spandoeken, flyers en digitale presentaties op beeldschermen zorgen voor veel aanloop in het bewuste gangpad. Nieuwe eigenaren van Ronde en Platbodemjachten vragen naar de meerwaarde van het Stamboek en het donateurschap van de SSRP, waarna een aantal digitale inschrijfformulieren na invulling en vergezeld van diverse foto's worden doorgestuurd naar de Criterium Commissie. De onafhankelijk werkende Criterium Commissie beoordeelt de aanvraag, waarna meestal inschrijving volgt.
Eigenaren van ingeschreven schepen melden zich ook, waardoor de juiste informatie op de site kan worden bijgewerkt. De nieuw in te schrijven schepen worden binnenkort zichtbaar op de website van de SSRP.
Weet u dat die site ca. 320 maal per dag door belangstellenden wordt bezocht? Waarbij 4.2 pagina's per bezoeker worden bekeken. Als bestuur gaan we met dit soort cijfers zeker niet naast onze (boot)schoenen lopen. Want om professioneel en op niveau te blijven zullen we in de site dienen te blijven investeren. Voor adverteerders, scheepseigenaren en (buitenlandse) belangstellenden. Een prachtig archief met onze 'vloot' is nooit compleet.

 

Wilt u meehelpen? Met de huidige status van Culturele ANBI is uw gift aan de SSRP een investering in het behoud en de uitbreiding van het archief SSRP. Onze doelstelling blijft 'Het bevorderen van de belangstelling voor het Ronde en Platbodemjacht'.

De belangstellende beursganger had er zeker oren naar...!

Bestuurswisseling SSRP

Tijdens de afgelopen bestuursvergadering hebben Rita Eissens en Marion Levasier afscheid genomen. Gedurende vele jaren hebben Rita en Marion zich uiterst betrokken en enthousiast getoond tijdens de ontwikkelingen binnen en rondom de SSRP.

Rita links en Marion rechts, met Olav (2x) in het midden
Rita links en Marion rechts, met Olav (2x) in het midden

Rita heeft met voortvarendheid de functie van secretaris SSRP ingevuld. Zij is de rechterhand van o.a. voorzitter Maarten van Hezik geweest, heeft samen met Marion o.a. Grouw 2005 en Lemmer 2015 georganiseerd en heeft de organisatie gedaan van de vele beurzen, zoals de Hiswa, Boot Holland, Klassieke Schepenbeurs en de Traditionele Schepenbeurs in Den Helder.

Marion heeft zich als afgevaardigde van onze BehoudsOrganisatie SSRP uiterst ambitieus ingezet binnen de Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN). Dat wij als bestuur uiterst content met haar inzet zijn geweest bewijst het feit dat wij als BehoudsOrganisatie (BO) binnen de FVEN een stand konden bemannen op de Traditionele Schepenbeurs Den Helder. De toekomst naar verdere samenwerking tussen BO’s onder de koepel van de FVEN.

Olav Loeber gaat met ingang van heden de functie van Marion overnemen binnen de FVEN. Marion zal Olav nog enige tijd assisteren bij de contacten met de FVEN. De functie van secretaris SSRP wordt ingenomen door Matthijs Gorgels.
Ook Rita raakt niet buiten beeld. Centraal binnen de SSRP zal ze het gezicht zijn van de Administratie van de SSRP, die wordt ingericht naast het Stamboekbeheer. We willen daarmee de donateurs en alle partijen binnen ons Netwerk op de huidige, adequate wijze blijven bedienen.

Tijdens de Voorjaarsbijeenkomst in 2018 zal het bestuur SSRP in uw aanwezigheid officieel afscheid nemen van Rita en Marion als bestuurders.

Ineke Verkaaik-Hogervorst
Vicevoorzitter SSRP, PR en communicatie

     

Terug naar vorige pagina