Uit het Stamboek 2015 Nr 3 - Behou(d)t het Goede

26 maart 2015

Uniek: Nederlandsch Jachtregister 1924-1925 compleet digitaal

Het Nederlandsch Jachtregister 1924-1925 is eenmalig uitgegeven door de ANWB en de Koninklijke Verbonden Nederlandsche Watersportvereenigingen. Hoewel niet compleet, niet alle toen bestaande schepen zijn erin opgenomen, geeft het een goed beeld van de vloot pleziervaartuigen in 1925. In 1925 is er ook een supplement verschenen waarin aanvullingen en correcties geplaatst zijn op het eerste boekje. Zowel het Register als het Supplement zijn nu op de site van het Stamboek als PDF-document beschikbaar.

Het resultaat van uren scannen door Gerard ten Cate

Wanneer je informatie zoekt over een schip dat gebouwd is voor 1925, dan bestaat er een goede kans dat je dit schip erin terug kunt vinden. Al kan het soms wel een puzzeltocht zijn. Wanneer een scheeps- of eigenaarsnaam bekend is, dan wordt het zoeken al een stuk eenvoudiger.

De Ronde en Platbodemjachten, die erin vermeld staan, hebben we er voor onderzoek en analyses uit geselecteerd en in een Excel-bestand gezet. Deze is ook als doorzoekbare PDF op de site beschikbaar. Belangstellenden kunnen dit bestand zonodig bij de Stamboekbeheerder opvragen. 

Een algemeen verhaal over het Jachtregister met foto’s vindt u hier.

Het complete digitale Register vindt u hier.

Terug naar vorige pagina