Uit het Stamboek Nr 6 - Behou(d)t het Goede + Een paar vragen

27 juni 2014

Oostergoo is een verhaal dat nooit eindigt

De Koninklijke Zeilvereniging 'Oostergoo' is één van de oprichtende verenigingen van de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten in 1955.
De vaartocht met Houten Ronde Jachten is een vast onderdeel van het programma op de dag van de jaarvergadering. Deze vergadering wordt altijd gehouden in het eerste weekend van juni.

Vaartocht met Houten Ronde Jachten tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Zeilvereniging 'Oostergoo'.
Vaartocht met Houten Ronde Jachten tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Zeilvereniging 'Oostergoo'.

Voor het eerst in haar bestaan is het Oostergoo-weekend in 2014 gestart op zaterdag 31 mei (dus niet in juni). Dit ontlokte voorzitter Velsink de opmerking dat juni in 2014 geen 30 maar 31 dagen telt. 
"Mijne Heren, dat past in de Oostergoo traditie!"
De plaats van samenkomst is altijd hotel Oostergoo in Grouw. 


 

Vraag: Wie wil met zijn schip uit het jaar 1900 (of eerder!) in de film?

Wij zijn momenteel bezig met de opstart van een nieuwe film, genaamd Apestreken, die zich afspeelt in het jaar 1900. Een nieuwe Nederlandse 3D speelfilm, die vanaf zomer 2015 in de bioscopen te zien zal zijn.

Het verhaal
Het verhaal gaat over de negenjarige Wim die ervan droomt om naar school te gaan. Dit is helaas geen optie, want hij woont in het weeshuis. Samen met de andere kinderen van het weeshuis werkt hij in een illegaal bezemfabriekje in de kelder van het weeshuis. Als Wim weet te ontsnappen, zorgt Jet ervoor dat hij zich op hun boerderij kan verschuilen. Het is de start van een race tegen de klok vol spannende avonturen, kattenkwaad en nieuwe vriendschappen. 
 
Omdat de film zich in het jaar 1900 afspeelt, ben ik ook écht op zoek naar authentieke boten/bootjes uit die tijd. En zo kwam ik op uw website.
 
Ik ben op zoek
Naar een boot uit het jaar 1900 (of eerder!) Deze willen we op de volgende dagen en plaatsen gebruiken:
- 11 juli in Dordrecht (om hier te komen moet de boot onder een brug door met een
     doorvaarthoogte van 3.40 meter.)
- 20 augustus in Enkhuizen
- 25 augustus in Noord-Holland (locatie zijn we nog mee bezig)
 
Dit moet een boot zijn waarbij in ieder geval 2 volwassenen en 3 kinderen op kunnen, dus niet al te klein (In het verhaal gaan 3 kinderen met hun ouders van het dorp naar de grote stad om daar hun eieren van de boerderij te verkopen). 
 
Wellicht kennen jullie mensen met een mooie platbodem die hun platbodem (of ander soort boot) ter beschikking willen stellen voor onze film? Uiteraard vergoeden wij onkosten en evt. bijkomende kosten.
Ik hoor heel graag of u wat voor ons kan doen, dat zou super zijn!

Mirjam van den Bosch
E-mail mirjam@nijenhuisenco.nl
Website www.apestrekendefilm.nl


 

Vraag: Informatie over oud-eigenaar J. Hoving van de Lemsteraak 'Margaretha' nu 'Wielewaal'


Wie weet iets Informatie over nazaten of bekenden van J. Hoving uit Amsterdam/Naarden? Lemsteraak 'Margaretha' / 'Wielewaal'.

Terug naar vorige pagina