Punterbouw Schreur

11 Generaties punterbouwers

Aan het begin van de twintigste eeuw waren er wel twintig punterwerven in Giethoorn en omgeving. Punterbouw Schreur is een van de twee overgebleven punterwerven. Uit genealogisch onderzoek van H. Frans te 's Gravenhage bleek dat de geschiedenis van Punterbouw Schreur terug gaat tot het begin van de achttiende eeuw. In de zomer van 2007 ging Jeroen Schreur, behorend tot de elfde generatie punterbouwers, op de werf aan de slag. Een mooie aanleiding om een boek over de werf en over punters te maken.

Jan Harm, Jan en Jeroen Schreur zijn niet alleen bouwers van punters en andere mooie schepen, maar zij zijn ook enthousiaste punterzeilers. Daarom staan er in dit boek, naast de hoofdstukken over de werf en
het bouwen van een punter, ook verhalen over het zeilen met een punter en het onderhoud. Een boek dat de ware punteraar niet mag missen!

Auteurs

Frans Prins, de schrijver/samensteller van dit boek, is een liefhebber van alles wat klassiek en traditioneel is. Hij woont in een oud koloniehuisje, rijdt in een oude Rover of op een oude Dnepr met zijspan. Zeilen doet hij vanzelfsprekend in een punter.

Uitgever Punterbouw Schreur Giethoorn

Softcover, 93 pagina's

Terug naar vorige pagina