Stamboek in Spiegel der Zeilvaart 2016

Het Stamboek in de Spiegel

Elke maand mag het Stamboek een eigen pagina in de Spiegel der Zeilvaart vullen. Daar maken we natuurlijk dankbaar gebruik van. De Spiegel met al haar interesante artikelen vult onze website natuurlijk perfect aan. De Spiegel schrijft regelmatig over onze in het Stamboek ingeschreven schepen en de problematieken daaromheen. Onze website kan aanvullend de laatste informatie presenteren. Het versterkt elkaar dus.

Toevoeging van Derck Steenstra op SdZ 2016 nummer 1 - De tijdreis van het Skûtsje 'Ale'

Een eerdere ( ’56) tweemast tjalk was 'De Lachende Leeuw OA32' en iets later de 'Monte Cristo'. De 'Dollard' is ook uit die begintijd '60. 
Na haar omzwervingen in de UK kwam ook de 'Antigoon' in die tijd ( 1960) weer terug op het Continent. Belgische vlag. Zij werd opnieuw getuigd, ditmaal 2 masten met een zeilplan van Jachtarchitect Lunstroo. In het begin werd zij ingedeeld bij de tjalkachtigen, nu noemen we het een boeieraak. Recent van de sloop gered en opnieuw in de vaart als 'Vrouwe Baukje'.

Toevoeging op SdZ 2016 nummer 3 - De Internationale Spiegel

Thierry Danz besluit zijn relaas met de mededeling dat hij al 30 jaar in de VS woont; 'maar zo'n "trip down memory lane" is toch wel erg leuk!' U kunt de hele collectie foto's van Thierry Danz op onze pagina "Bijzondere Beelden".

Terug naar vorige pagina