SSRP Boekenplank

De Boekenplank is een project van de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten

Eén van de doelstellingen van de SSRP is: Het maken van propaganda voor de ronde en platbodemjachten in zo breed mogelijke zin. Als onderdeel daarvan is nu de Boekenplank gerealiseerd. Op de Boekenplank presenteren we u de publicaties digitaal als website, maar daarnaast kunt u van deze publicaties ook een gedrukt exemplaar bestellen. Het drukken wordt extern, door een gerenommeerde drukkerij, verzorgd. De SSRP heeft geen gedrukte exemplaren op de plank. Na het invullen van het bestelformulier, wordt als de betaling is geregeld, de bestelling bij de drukker geplaatst.

De eerste publicatie is van Gerard ten Cate en is het verhaal van de Lemsteraak 'Wielewaal'. In 2018 is de 'Wielewaal' 93 jaar oud. Een zoektocht naar ruim 90 jaar geschiedenis van een Lemsteraak.

Op onze pagina Boeken Divers kunt u nog een groot aantal beschrijvingen vinden van boeken, die ooit geschreven en uitgegeven zijn, met een breed scala aan onderwerpen uit de wereld van de Ronde en Platbodemjachten, hun voorgangers, het doel waarvoor ze zijn gebouwd, de werven, de eigenaren, de omgeving waarin ze hebben gevaren enz. enz.

Het boek Wielewaal op de Boekenplank van de SSRP

Het eerste boek op de Boekenplank is van Gerard ten Cate en het is het verhaal van de Lemsteraak 'Wielewaal' VB17 met SSRP-plaquettenummer 214. In 2018 is de 'Wielewaal' 93 jaar oud. En …. inderdaad, de mast is krom. Een zoektocht naar ruim 90 jaar geschiedenis van een Lemsteraak.
Bij iedereen, die de afgelopen ruim negentig jaar bij deze Lemmeraak betrokken is geweest op welke manier dan ook, zijn er veel positieve herinneringen. Veel herinneringen en overleveringen die verklaren waarom de 'Wielewaal' zo is als ze is. Voor Gerard was het een genoegen de geschiedenis van de 'Wielewaal' te achterhalen en op te mogen schrijven. Dat de zoektocht de nodige jaren duurde was voor hem slechts een bijkomstigheid.

Lees het verhaal van de Wielewaal op de Boekenplank van de SSRP