Opgemerkt: Aanvullingen en Vragen

Op deze website kunt u ruim 4300 pagina's bekijken. Over de ruim 2600 schepen, de eigenaren, de werven, de toeleveranciers en de doelen waarvoor de schepen zijn gebouwd. Met andere woorden: het is het digitale archief van de Ronde en Platbodemjachten-wereld in Nederland en daar om heen.
We krijgen veel vragen en uitgebreide verhalen over de schepen en soms andere onderwerpen gerelateerd aan het Stamboek. De zijn nu samen met die uit de vroegere rubriek "Opsporing verzocht" samengevoegd op één plaats en die noemen we: "Opgemerkt".
Tot een 10-tal jaren geleden werd er nog veel informatie aan papier toevertrouwd. Voor de SSRP geldt dat dit "papieren" archief fysiek is ondergebracht bij het Fries Scheepvaart Museum. Veel ervan is gedigitaliseerd en kunt u op deze website terugvinden. Maar er blijkt nog veel meer te zijn bij (oud)eigenaren en hun familie en vrienden. 
Veel van de korte reacties op de schepen, die (ooit) in het Stamboek zijn opgenomen of geregistreerd, plaatsen we in chronologische volgorde bij deze schepen. Maar er zijn ook reacties die die veel uitgebreider zijn of niet rechtstreeks aan vermelde schepen zijn te "linken". Daarbij zijn ook voor het Stamboek interessante aanvullingen en reacties, die we u niet willen onthouden. Daarom plaatsen we deze reacties in deze rubriek "Opgemerkt".
U mag er op reageren als u wilt! Graag zelfs!

Interessante verhalen en vragen over schepen en een paar andere onderwerpen gerelateerd aan het Stamboek