Wie weet iets over de houten Grundel 'Waterman'?

De Grundel 'Waterman' is in 1937 gebouwd in Aalsmeer op de werf van De Vries

De Grundel Waterman is in 1937 gebouwd in Aalsmeer op de werf van De Vries met een lange geschiedenis. Christoffel Johannes Wilhelmus (Han) was 12 jaar oud toen hij vanuit Amsterdam in Aalsmeer kwam en al gauw leerde het vak van scheepstimmerman leerde op de werf van Van Dam. In het vroege voorjaar van 1906 trok Han de Vries met zijn gezin vanuit Leiden, waar men inmiddels woonde, terug naar Aalsmeer. Hij begon een eigen scheepswerfje aan de Kerkwetering aan het zuideinde van het Hellingpad. De vier zoons groeiden op deze werf op en leerden het vak van scheepsmaker haast spelenderwijs. In het voorjaar van 1938 werden de werven van vader en zoons samengevoegd onder de naam "Firma Gebroeders De Vries, werven De Vlijt en Westeinder".

Leopold I. Hertzberger (zoon oud-eigenaar) vraagt het volgende

Een tijd geleden werd ik gevraagd of ik een foto had van de Aalsmeerse grundel “Waterman”, plaquettenummer 91. Et voila, zie de bijlage. Mijn vader (Ellis Hertzberger) zit aan het roer, mijn benen zijn zichtbaar onder de giek. De Waterman was eigendom van mijn ouders. Ik heb het zeilen in die boot geleerd. De boot is verkocht in 1967 of 1968. Ik heb op het internet gezocht, maar ik kan haar niet vinden. Ik vrees dat zij niet meer bestaat.

Reactie Opsporing Verzocht
  • (jpg,jpeg,bmp,tiff,zip,pdf,rar)
  • In ons Privacystatement kunt u nalezen hoe de SSRP met de op dit formulier verstrekte, privacygevoelige gegevens omgaat.

Terug naar vorige pagina