Antonie Willem

Antonie Willem Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Scheepswerf 'de Vlijt' in Oude Wetering
Scheepswerf 'de Vlijt' in Oude Wetering

De Scheepswerf "De Vlijt" heeft van ongeveer 1892 tot 1918 in Oude Wetering bestaan en was eigendom van fa. J. Schoenmakers uit Amsterdam. Jelmer Johannes Sjollema (1833-1918) was tot 1860 scheepsmaker bij zijn vader te Grouw en Woudsend. Daarna trok hij samen met zijn broer Aesge als scheepsmaker naar Zuid-Holland en kwam hij als scheepsbouwmeester op de scheepswerf "de Vlijt" te Oudewetering, gemeente Leimuiden (eigenaar Schoenmakers), waar hij tot zijn dood is gebleven.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1617 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Tjalk

Bouw

Bouwjaar:1891 Ontwerper:J.J. Sjollema
Werf:fa. J. Schoenmakers, Scheepswerf 'de Vlijt' Werf plaats:Oude Wetering
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:IJzer Materiaal kajuit:IJzer
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:15,30 m Breedte berghout:3,44 m
Diepgang:0,70 m Masthoogte water:14,00 m
Oppervlakte grootzeil:50,00 m2 Oppervlakte fok:28,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:78,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

onbekend – onbekend W.C.M. van Heijningen, Leimuiden ( Anthonie Willem)
1989 – onbekend H.R. de Wit, Amsterdam ( Bolleron)
2014 – onbekend ( Antonie Willem)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht