Blaeuwe Bever

Blaeuwe Bever Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Het was in 2011 vijftig jaar geleden dat de Amsterdammer Dick Boon zich als zelfstandig scheepsontwerper vestigde in een woonboot te Uitwellingerga. In 1963 was hij grondlegger van het wereldwijd bekende ontwerpbureau Vripack in Sneek. Dit levert inmiddels ontwerpen voor bekroonde superjachten over de hele wereld. Onder de vroege ontwerpen van Vripack zitten ook ontwerpen van Zeeschouwen en Schokkers.

De 'Blaeuwe Bever' is in 1972 gebouwd op de werf van F. Dijkstra in Oppenhuizen. Naast de 'Blaeuwe Bever' zijn er nog zeker 9 Zeeschouwen van dit ontwerp in Oppenhuizen en paar andere plaatsen in Nederland gebouwd.

2017: Na 4 jaar werk vaart het schip fantastisch!
2017: Na 4 jaar werk vaart het schip fantastisch!

Eigenschappen

Plaquette nummer:2211 Zeil nummer: ZC169
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1972 Ontwerper:Dick Boon (Vripack)
Werf:F. Dijkstra Werf plaats:Oppenhuizen
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip:Knikspant Kiel:Kielbalk

Afmetingen

Lengte stevens:9,60 m Breedte berghout:3,80 m
Diepgang:0,90 m Masthoogte water:12,10 m
Oppervlakte grootzeil:34,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:20,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:54,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1999 – 2012 A.E. van Raalte, Klosterneuburg-Weidling (AT) ( Blaeuwe Bever)
2012 – (Eigenaar, nu geen relatie met het Stamboek) L.D.W. van Keulen, Raamsdonksveer ( Blaeuwe Bever)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht