Bolleke

Bolleke Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Eigenschappen

Plaquette nummer:1512 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Brabantse boot

Bouw

Bouwjaar: Ontwerper:
Werf: Werf plaats:
Motor:Buitenboord Motor type:
Materiaal romp:Eikenhout Materiaal kajuit:
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:4,00 m Breedte berghout:1,45 m
Diepgang:0,20 m Masthoogte water:4,30 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1988 – onbekend E.H.M. Wolff, Muiden ( Bolleke)

Geschiedenis

1988

1988

1988: Restauratie vlak door oud-eigenaar E.M.H. Wolff

Vraag van de eigenaar E.H.M. Wolff uit Muiden

De boot is vermoedelijk gebouwd als replica van een schip dat in de Museumwerf 't Kromhout heeft gelegen. De bouw is volledig authentiek (spanten haaks op huid, taps toelopende achtersteven, etc). Door mij is er een nieuwe bodem (dus twee gangen) ingezet, her en der wat stukjes in het berghout vernieuwd, de boot is helemaal kaal Bekrabt en in de lak gezet. Verder is hij door mij zeilklaar gemaakt, waarbij bijna alles zelf is gemaakt, zoals mast, katrollen, giek, zwaarden, mastvoet, etc. Voor eventuele bezichtiging om tot een gefundeerd oordeel uwerzijds te komen kan natuurlijk altijd een keer een afspraak gemaakt worden.
Hoeveel Brabantse Boten zijn er bij het Stamboek ingeschreven?

De boot is later wel met plaquettenummer 152 in het Stamboek opgenomen.

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht