Brombeertje

Brombeertje Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Van het Lemsteraak-type tekende J.K. Gipon diverse exemplaren in de afmetingen van 9.00, 9.30, 10.30 en 11.00 meter. Deze kleinere aken zijn op zichzelf ook al heel ruime toerschepen.

Informatie van eigenaar A.M.C. Oomen:
Het schip is gebouwd door de heer John Rekkers op zijn werf: 't Oude Maasje aan de Overdiepse kade 2 te Waspik. Hij is medio '85 hieraan begonnen en omdat het zijn eerste platbodemjacht was, heeft hij naast en aan de hand van de originele tekeningen veel kunnen "afkijken" van onze eerste Lemsteraak, de 'Noortje van Borck', die bij hem in de haven lag afgemeerd. Ons eerdere schip heeft dus mede model gestaan voor deze 9,10 lemsteraak, welke op originele wijze is vervaardigd en met zorg is ingetimmerd in teak. Het dek is voorzien van teak en het roer en de zwaarden zijn gemaakt van eikenhout en is te water gelaten in 1987.

Zeilplan Lemsteraak 9.00m getekend door J.K. Gipon
Zeilplan Lemsteraak 9.00m getekend door J.K. Gipon

Watersportcentrum ’t Oude Maasje bij Waspik

Watersportcentrum ’t Oude Maasje ligt midden in de Overdiepse Polder bij Waspik. Eigenaar van het Watersportcentrum is John Rekkers, de zoon van polderpionier Han Rekkers. “Mijn vader was een van de eerste bewoners van dit gebied”, vertelt John. “Hij was veerman en zette mensen en dieren over met een pontje. Ik ben hier opgegroeid en houd van het weidse karakter van de polder.” Aan het einde van de jaren zeventig is het Oude Maasje afgesloten en is een keersluis gebouwd waardoor de polder watervrij werd. “Vanaf 1978 vestigden de eerste boeren zich hier pas en veranderde het in het gebied dat wij nu kennen.

Ik heb de zaak van mijn vader overgenomen en heb het Watersportcentrum wat uitgebreid. ’t Oude Maasje heeft nu 320 ligplaatsen, een winterberging en een werf. Daar bouw ik nieuwe boten en voer ik onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit.

Eigenschappen

Plaquette nummer:2194 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Lemsteraak

Bouw

Bouwjaar:1987 Ontwerper:J.K. Gipon
Werf:Jachtwerf 't Oude Maasje Werf plaats:Waspik
Motor:Inbouw Motor type:Yanmar 27PK
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip:Rond Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:9,00 m Breedte berghout:3,00 m
Diepgang:0,00 m Masthoogte water:12,00 m
Oppervlakte grootzeil:28,16 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:17,25 m2 Oppervlakte kluiver:10,67 m2
Oppervlakte totaal:56,08 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1987 – 2012 Jachtwerf 't Oude Maasje, Waspik ( Bolle Bartje)
2012 – 2016 A.M.C. Oomen, Baarle-Nassau ( Brombeertje)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht