De Dickedoor

De Dickedoor Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

„De Dicke Dijcker" is een zogenaamde Dordtse Poon. Ze is volgens opgave gebouwd in 1896. Verdere geschiedenis is nog onbekend.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1382 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Poon

Bouw

Bouwjaar:1896 Ontwerper:
Werf: Werf plaats:
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:IJzer Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:14,67 m Breedte berghout:4,20 m
Diepgang:0,90 m Masthoogte water:14,50 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

onbekend – onbekend ( Snorrevaer)
1985 – 2000 J.F.M. Plasmeijer, Lisserbroek ( De Dicke Dijcker)

Geschiedenis

1985

1985

1985: Foto's

26 september 1985

26 september 1985: Leidse Courant - ter gelegenheid van Sail '85

Ongewoon transport door Lisse voor slotmanifestatie Sail

Een ongewoon transport trok gistermiddag de aandacht in het feestende Lisse. Een ongeveer twintig ton wegende Dordtse Poon „De Dicke Dijcker" werd vanuit de Ringvaart naar hotel De Nachtegaal vervoerd, om daar als grote blikvanger te fungeren tijdens de slotmanifestatie van Sail '85, dinsdag 1 oktober in De Nachtegaal. Het schip uit 1896 behoort toe aan de eigenaars van Het oude Dijckhuys. In De Nachtegaal zal men dinsdag overigens ook oog hebben voor allerlei andere zaken, al neemt het varen en met name het zeilen, een eerste plaats in tijdens de conversatie. Er zal een video van de zeilmanifestatie worden vertoond. Tevens is er een en ander tentoongesteld. Na het hele gebeuren gaat „De Dicke Dijcker" weer in de takels en op de vrachtauto terug naar de Ringvaart.

2017

30 juni 2017

30 juni 2017: Reactie van oud-eigenaar J.F.M. Plasmeijer

Het schip is indertijd verhuisd naar Kortenhoef. Daar is hij gezonken doordat de waterleiding van het toilet in de winter niet afgetapt was. Resultaat, € 60.000 schade! Hij is daarna opgeknapt (nieuwe motor, bedrading en binnen en buiten geschilderd en verhuisd naar Frankrijk. Hij heet tegenwoordig 'De Dickedoor' en ligt als airbnb locatie in Rochefort, Frankrijk. 

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht