De Gouden Leeuw

De Gouden Leeuw Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

'De Gouden Leeuw' is een Lemsteraak, ontworpen door Hoek Design en gebouwd bij Fa. Engelaer en Zn in Beneden Leeuwen. Henry en Gerard Engelaer zijn in november 1963 een drijvende werkplaats begonnen aan de Waal bij Beneden-Leeuwen. Ze hebben twee konten van sleepschepen met de woningen er nog op, aan elkaar gelast en er in het midden een werkplaats op gebouwd. Daar werd gewoond en gewerkt. Toen de schepen en jachten groter werden, huurden ze een loods om in te kunnen bouwen. Daar tientallen Lemsteraken, Vollenhovense bollen, Zeeschouwen en Staverse jollen gebouwd. 

De Lemsteraak 'De Gouden Leeuw' is in 1995 gebouwd in opdracht van B.C.M. Douqué uit Amsterdam.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1723 Zeil nummer: VA133
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Lemsteraak

Bouw

Bouwjaar:1995 Ontwerper:Hoek Design
Werf:Fa. C.A. Engelaer & zn Werf plaats:Beneden Leeuwen
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Hout
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:Kielbalk

Afmetingen

Lengte stevens:14,00 m Breedte berghout:4,49 m
Diepgang:1,10 m Masthoogte water:14,38 m
Oppervlakte grootzeil:63,00 m2 Oppervlakte fok:42,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:24,00 m2
Oppervlakte totaal:129,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1995 – 2016 B.C.M. Douqué, Amsterdam ( De Gouden Leeuw)

Geschiedenis

2000

2000

2000: Foto's

2018

13 augustus 2018

13 augustus 2018: 'De Gouden Leeuw' in Dragør (DK)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht