De Gulle Griet

De Gulle Griet Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Van oorsprong was De Plaete een platbodemwerf opgericht aan de Steigerdijk in Ooltgensplaat. Het bedrijf is gelegen aan de haven van Ooltgensplaat en heeft een eigen helling en kade. De oprichter van de werf, de heer den Hartog, bouwde alleen platbodemjachten: De alom bekende en gewaardeerde "De Plaete schokkers" en "De Plaete schouwen" in diverse afmetingen. Ook zijn diverse platbodemschepen van andere ontwerpers op Jachtwerf 'De Plaete' gebouwd.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1035 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1974 Ontwerper:
Werf:De Plaete Werf plaats:Ooltgensplaat
Motor: Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:9,50 m Breedte berghout:0,00 m
Diepgang:0,00 m Masthoogte water:0,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

onbekend – onbekend A.J. Zandbergen , Nieuwegein ( De Gulle Griet)
2003 – onbekend C. Links, Maarssen ( De Gulle Griet)

Geschiedenis

1980

1980

1980: Registratie in Stamboek Zeeschouw 'De Gulle Griet' rond 1980

2015

24 juli 2015

24 juli 2015: Spookschip De Gulle Griet mag verkocht worden

Op de website Nautica.nl staat in 2015 het volgende bericht:
De Zeeschouw ligt aan het begin van het Zandpad in Maarssen op de Vecht en is behoorlijk vervallen. De eigenaar woont aan de wal, tegenover de ligplaats en had de afgelopen jaren geen tijd voor het bootje. Eigenaar Cees Links kocht de boot in 2003 en had er een paar jaar lang veel plezier aan. De afgelopen jaren was hij echter zo druk aan het werk, dat de boot geen aandacht meer kreeg.

Nautica: Spookschip De Gulle Griet mag verkocht worden

2017

19 oktober 2017

19 oktober 2017: Reactie van Michaël de Groot

Wij hebben 'De Gulle Griet' gezien tijdens onze wandeling. Het schip lag aan het zandpad aan de Vecht, vlak voor Maarsen-dorp (Utrecht). Helaas verkeert het schip in zeer slechte staat, de mast is rot, roer hangt half, tuigage-touwwerk rot etc. etc., Het lijkt alsof er al vijftien jaar niets meer aan gedaan is. 
Naspeuring op het Internet levert een bericht op uit 2015 op de website Nautica.nl (Spookschip De Gulle Griet mag verkocht worden), waarin ook de eigenaar wordt genoemd.

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht