De Hinde

De Hinde Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Bij de documentatie in het Stamboek staat vermeld, dat het een Fries jacht betreft. Volgens de informatie van D. Blom sr. is er in 1966 geen fries jacht gebouwd, maar zijn er wel een paar stalen ééngangsbootjes gebouwd. Waarschijnlijk is 'De Hinde' daar één van geweest.

Eigenschappen

Plaquette nummer:489 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Boatsje

Bouw

Bouwjaar:1966 Ontwerper:I. Blom
Werf:I. Blom & zn Werf plaats:Hindeloopen
Motor: Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:5,00 m Breedte berghout:0,00 m
Diepgang:0,00 m Masthoogte water:0,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

onbekend – onbekend A.H. van 't Hooft, Amsterdam ( De Hinde)

Geschiedenis

1969

1969

1969: Registratie Stamboek van 1968 tm 1969

2019

4 april 2019

4 april 2019: Informatie van D. Blom sr.

Ik heb het archief geraadpleegd. De heer van Hooft kom ik inderdaad tegen, alleen bouwden wij in die tijd nog geen ronde schepen, Pas in 1967 bouwden wij ons eerste ronde schip: de Lemsteraak 'Douwiegemoen'. Wij hebben in de jaren daarvoor wel een aantal eengangs Friese bootjes gebouwd van die afmetingen. Ik denk dat de heer van’t Hooft bij zijn aanmelding een onjuiste benaming heeft gebruikt.

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht