De Jonge Egbert

De Jonge Egbert Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Na een jaar kreeg de heer Stofberg het plan om voor zichzelf een dergelijk schip te gaan bouwen. Omdat er geen tekeningen waren deed hij dat voor driekwart op het oog. Geert Teerling kocht dit schip, dat hij 'Grietje Bosker' noemde. Dit schip is later in handen gekomen van de familie Van Laer, die het de naam 'Jonge Egbert' gaf. Op onze pagina 'Uit het Stamboek' staat een artikel uit de Waterkampioen van januari 1964 onder de titel "Eens een lelijke woonschuit, nu een "mooi spulletje"" waarin 'De Jonge Egbert' uitgebreid aan bod komt.

Eigenschappen

Plaquette nummer:331 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Lemsteraak

Bouw

Bouwjaar:1959 Ontwerper:W.H. Stofberg
Werf:Fa. Stofberg & zn Werf plaats:Aalsmeer
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Eikenhout
Materiaal zeil:Katoen
Onderwaterschip:Rond Kiel:Kielbalk

Afmetingen

Lengte stevens:7,60 m Breedte berghout:2,90 m
Diepgang:0,45 m Masthoogte water:11,00 m
Oppervlakte grootzeil:22,00 m2 Oppervlakte fok:11,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:33,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1959 – 1962 G. Teerling ( Grietje Bosker)
1962 – 1968 E. van Laer sr. ( De Jonge Egbert)
1968 – 1970 Mevr. A.E.S. van Dishoeck- van Laer ( Evert Cornelis)
1970 – 2002 E. van Laer jr. ( De Jonge Egbert)
2002 – 2004 E. Brenninkmeijer, Heeg ( De Jonge Egbert)
2004 – 2007 W.J. Medema, Den Helder ( De Jonge Egbert)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht