De Kuil

De Kuil Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Eigenschappen

Plaquette nummer:434 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Botter

Bouw

Bouwjaar:1904 Ontwerper:
Werf:Werf Kaat Werf plaats:Hoorn
Motor: Motor type:
Materiaal romp:Eikenhout Materiaal kajuit:
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:12,16 m Breedte berghout:0,00 m
Diepgang:0,00 m Masthoogte water:0,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1974 – 1997 A. Timmermans, Loosdrecht ( De Kuil)

Geschiedenis

1904

1904

1904: De werf van de Gebr. Kaat in Hoorn

De scheepstimmerwerf van Kaat was gevestigd aan de Karperkuil aan de noordzijde van de Binnenluiendijk. De timmerlieden hielden zich bezig met de reparatie van houten schepen, zoals botters en tjalken. In 1871 werkten er vijf man. Ze verdienden vier tot zeven gulden in de week. In 1908 ontstond er een conflict met de gemeente over de eigendomsrechten van de werf. Naar haar mening was de werf gemeente-eigendom, maar dat werd door de gebroeders Kaat betwist. Na een langdurige gerechtelijke procedure zegde de gemeente in 1908 de gebroeders Kaat het gebruik van het terrein op per 1 januari 1910. Aan de slepende kwestie kwam uiteindelijk in 1931 een eind toen het eigendomsrecht van de grond waarop de werf stond aan de gemeente werd toegewezen. In 1941 werd de werf opgeheven.

De Scheepswerf van de Gebr. Kaat in Hoorn begin 20-ste eeuw
De Scheepswerf van de Gebr. Kaat in Hoorn begin 20-ste eeuw

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht