De Luye Man

De Luye Man Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

De Jachtwerf Stofberg & Zn. is opgericht door Cornelis Stofberg in 1793. Het is de oudste, nog in handen van de nazaten van de oprichter zijnde, jachtwerf van Nederland met diverse vestigingsplaatsen. Begonnen in Mijdrecht, vervolgens Aalsmeer en Leimuiden en sinds 1989 in Enkhuizen. Vele generaties lang is het vakmanschap van vader op zoon overgedragen. Bij Stofberg draait het om vormgeving met historische achtergrond, geproduceerd met behulp van oude en moderne technieken. Deze vormgeving geeft het schip zijn eigen karakter.

Door Jachtwerf Stofberg & zn zijn vele Ronde en Platbodemjachten en natuurlijk Lemsteraken nieuw gebouwd en gerestaureerd. De 'De Luye Man' is in 1988 in Leimuiden gebouwd in opdracht van Th. Danel uit wassenaar..

Foto "Watersport" 1989
Foto "Watersport" 1989

Eigenschappen

Plaquette nummer:1575 Zeil nummer: VA104
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Lemsteraak

Bouw

Bouwjaar:1988 Ontwerper:W.H. Stofberg
Werf:Fa. Stofberg & zn Werf plaats:Leimuiden
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Hout
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:14,20 m Breedte berghout:4,53 m
Diepgang:0,90 m Masthoogte water:21,00 m
Oppervlakte grootzeil:71,00 m2 Oppervlakte fok:40,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:27,00 m2
Oppervlakte totaal:138,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1988 – 1995 Th. Danel, Wassenaar ( De Luye Man)
1995 – 2007 J. van Dongen, Hardinxveld- Giessendam ( De Luye Man)

Geschiedenis

1989

1989

1989: Foto's

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht