De Nijverheid

De Nijverheid Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

 Dominee De Vries heeft het skûtsje in 1968 gekocht van de heer Corbie. Hij heeft de verbouwing door Lex Tichelaar laten uitvoeren aan de Sneekertrekweg waar Lex toen zat. Het hout van de roef dat gebruikt was, was afkomstig van de Maranathakerk uit Eindhoven.
Toen hij dominee was in Brabant lag 'De Nijverheid' in een grindgat. In de zomer werd er twee weken geklust en dan twee weken Friesland. Bob heeft in zijn studententijd met vrienden er een paar maal een reis mee naar de Oostzee gemaakt.

Eigenschappen

Plaquette nummer:618 Zeil nummer: TA74
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Skûtsje

Bouw

Bouwjaar:1906 Ontwerper:Jan Oebeles van der Werff
Werf:Jan Oebeles van der Werff Werf plaats:Buitenstvallaat
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:18,10 m Breedte berghout:3,47 m
Diepgang:0,45 m Masthoogte water:17,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1967 – 1993 C.W. de Vries, Leeuwarden ( De Nijverheid)

Geschiedenis

2014

2014

2014: 'De Nijverheid' op www.skutsjehistorie.nl

16 mei 2014

16 mei 2014: Reactie van Bob de Vries

De Nijverheid is nu in handen van "De Twa Fisken" in Grouw. De 24 ste mei van 2014 wordt er een reunie gehouden van alle bemanningsleden die tussen 1982 en 1992 met de Nijverheid zijn meegeweest naar Denemarken. Het schip heeft 8 maal op de Oostzee gevaren. Ds. C.W. de Vries heeft het schip verkocht in 1993. I www.skutsjehistorie.nl

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht