De Ouwe Zeug

De Ouwe Zeug Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Eigenschappen

Plaquette nummer:1081 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Kajuitschouw

Bouw

Bouwjaar:1939 Ontwerper:P. Hartog
Werf:P. Hartog Werf plaats:Buiksloot
Motor:Buitenboord Motor type:Zündapp
Materiaal romp:Eikenhout Materiaal kajuit:Eikenhout
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:7,16 m Breedte berghout:2,40 m
Diepgang:0,42 m Masthoogte water:0,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

onbekend – 1972 Dhr. Van der Velde, Leiden ( De Oude Zeug)
1972 – 1974 H.J.C. Kalverboer, Voorschoten ( De Oude Zeug)
1974 – onbekend G. Ringelberg, Voorschoten ( De Oude Zeug)

Geschiedenis

1977

1977

1977: Restauratie 1974-1977

Brief van de toenmalige eigenaar H. Ringelberg dat de schouw tussen 1974-1977 door hem is gestaureerd. Hij verzoekt dan om een nieuwe plaquette, omdat de eerste verloren is gegaan.

2013

11 mei 2013

11 mei 2013: Melding oud-eigenaar H.J.C. Kalverboer

Heb in 1972 deze kajuitschouw aangekocht van Dhr Van de Veldeuit Leiden ( Destijds directeur van de de AMRO bank in Leiden). Schip lag bij Jachtwerf Visch in Warmond. Heb het schip toen laten inschrijven in het Stamboek. Motor was een Zündapp BB motor van 5 pk. In 1974 heb ik het schip weer verkocht.
Wil graag met de nieuwe eigenaar in contact komen.

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht