De Vrouw Helena

De Vrouw Helena Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

De Klipper is in 1920 met 2 meter verlengd en tot woonark verbouwd. Daarna in 1963-'64 tot jacht verbouwd door M. Ruysink. In 1966-'69 volgde de vervolmaking.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1082 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Klipper

Bouw

Bouwjaar:1888 Ontwerper:
Werf: Werf plaats:Boom (B)
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:IJzer Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:10,75 m Breedte berghout:3,50 m
Diepgang:0,85 m Masthoogte water:13,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1962 – 1969 M. Ruysink van der Breejen, IJsselstein ( De Vrouw Helena)
1969 – 1989 J. Rodenhuis, Woudrichem ( De Vrouw Helena)
1989 – 2011 A.C. Snel, Badhoevedorp ( De Vrouw Helena)
2011 – onbekend A.A. van der Hoeff, Oosterhout ( De Vrouw Helena)

Geschiedenis

2014

4 november 2014

4 november 2014: Nieuwe eigenaar A.A. van der Hoeff uit Oosterhout

Ruim een jaar na het overlijden van de heer A.C. Snel (Anton), heb ik "de Vrouw Helena" overgenomen. Het afgelopen jaar heeft "de Vrouw Helena" groot onderhoud gehad, volledig gestraald en een nieuw verfsysteem opgezet. Inmiddels heeft "de Vrouw Helena" een vaste ligplaats in Heeg (Fr.). Met plezier hebben we aan de Klipperrace 2014 kunnen deelnemen.

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht