De Witte Bever

De Witte Bever Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

'De Witte Bever' is in 1986 gebouwd in opdracht van B.U. Schuurmans.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1420 Zeil nummer: VA97
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Lemsteraak

Bouw

Bouwjaar:1986 Ontwerper:A. de Boer
Werf:Gebr. Hummel Werf plaats:Lemmer
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:12,85 m Breedte berghout:4,30 m
Diepgang:0,90 m Masthoogte water:15,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Dispensaties

Dispensaties Einddatum Datum nieuwe schouw
Datum laatste schouw: 15-05-2009

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1986 – 2013 B.U. Schuurmans, Lemmer ( De Witte Bever)
2013 – 2014 L. Schuurmans -Landeweer, Lemmer ( De Witte Bever)

Geschiedenis

1986

1986

1986: In 1986 staat er in Waterkampioen een artikel over Jachtwerf Gebroeders Hummel en hun Lemsteraken

Test bouw nummer 4

De Witte Bever is bouwnummer 5. In het genoemde artikel staat een uitgebreide 'test' van de Hummel-aak 'Witte Walvis', maar daarnaast ook enkele foto's van 'De Witte Bever' in aanbouw.

1999

1999

1999: Spiegel der Zeilvaart: Lemsteraken gewogen

Als eerste werd de 12,85 m aak, De Witte Bever van B. Schuurmans uit Lemmer gewogen. Het schip dateert al uit 1986, maar ziet er als nieuw uit. Omdat de romp maar niet recht voor de camera wilde komen, moeten we voor de exacte dwarsdoorsnede afgaan op de 'Corneel' van K. Toetenel, ook een 12,85 m aak die vorig jaar te water werd gelaten. Alles is rond, de vlakplaten sluiten aan op zes, elkaar telkens overlappende gangen. Het verloop is fraai, dat is weer beter te zien bij De Witte Bever dan op de zwart geschilderde Corneel. Een forse loefbijter, fraai verlopende slemphouten en zware berghouten geven het geheel iets stoers.
Spiegel der Zeilvaart: Lemsteraken gewogen

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht