Fuga

Fuga Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Na 1923 is er tot 1977 geen nieuwbouw meer gepleegd op de werf "De Hoop" in Workum. Tot de oorlog werden er voortdurend schepen 'geknipt en geschoren'. In 1942 nam Evert Zwolsman Wzn. de werf over en tot 1955 stond er af en toe een schip op de helling voor reparatie of schoonmaken en teren. In 1976 werd de Stichting Zwolsman Scheepstimmerwerf in het leven geroepen met als voorzitter de burgemeester van Workum en als een der leden Reindert Zwolsman, die achterneef is van Ulbe en Evert Zwolsman. Na de opening in 1976 werd Roelof van der Werff de eerste hellingbaas. Daarna werd er zo nu en dan weer een nieuw schip te water gelaten.

Het eerste scheepje dat Roelof van der Werff als werfbaas op Scheepstimmerwerf De Hoop in Workum bouwde in 1976, was voor Deense rekening. de opdrachtgever was O. Lorensen uit Vindeby (DK), die het jacht bij te tewaterlating de naam 'Else' gaf.  De eigenaar heeft het jacht in 1977 per vrachtwagen naar Workum laten brengen om deel te nemen aan de Friese Reünie.

Eigenschappen

Plaquette nummer:2087 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Fries jacht

Bouw

Bouwjaar:1976 Ontwerper:Roelof Janszn. van der Werff
Werf:Roelof Janszn. van der Werff - De Hoop Werf plaats:Workum
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Eikenhout Materiaal kajuit:
Materiaal zeil:Katoen
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:5,27 m Breedte berghout:2,44 m
Diepgang:0,00 m Masthoogte water:0,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1977 – 1988 O. Lorensen, Vindeby ( Else)
2008 – 2012 D.B. Petersen, Amsterdam ( Fuga)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht