Groene Kikker

Groene Kikker Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

De Zeeschouw 'Groene Kikker' is gebouwd naar een ontwerp van J. Blok uit Bovenkarspel. Het schip is in 1979 gebouwd op de werf van Jaap Tromp in Sneek aan de Jachthavenstraat. De werf was gestart door Jan Kuipers op de plaats waar eerder Oliemolen het Zwarte Paard van de familie Kingma heeft gestaan (aan de Oudvaart). Jan Kuipers werd in 1963 opgevolgd door G. Doevendans. In 1976 nam Jaap Tromp de werf over en deze bleef actief tot 1986. De 'Groene Kikker' is in tegenstelling tot veel Blok-schouwen niet uitgevoerd met een dooskiel. De motor is verder naar voren geplaatst tot in de kajuit.

J.F.M Brekelmans uit Zuidhorn was de eerste eigenaar van de 'Groene Kikker'. Het casco lag bij Jaap Tromp die het schip gedeeltelijk heeft afgebouwd. Daarna heeft de Zeeschouw heeft ook de naam 'Fortina' gehad. Toen het schip na aankoop in de winterberging ging, werden de naambordjes er afgehaald en stond op de achterkant 'Groene Kikker'. Deze naam heeft het schip daarna weer teruggekregen. 

Eigenschappen

Plaquette nummer:2237 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1979 Ontwerper:J. Blok
Werf:Jachtwerf Jaap Tromp Werf plaats:Sneek
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip:Knikspant Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:8,80 m Breedte berghout:3,30 m
Diepgang:0,80 m Masthoogte water:11,50 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1979 – onbekend J.F.M. Brekelmans, Zuidhorn ( Groene Kikker)
onbekend – onbekend ( Fortina)
1997 – 2004 G. Alblas, Goinga ( Groene Kikker)
2004 – 2016 J. Rutkens, Leeuwarden ( Groene Kikker)
2018 – (Eigenaar - nu geen relatie met het Stamboek) R. Ruepert en S. van Gemeren ( Groene Kikker)

Geschiedenis

2000

1 juli 2000

1 juli 2000: Fotoalbum 2000: Eigenaar G. Alblas

2015

4 maart 2015

4 maart 2015: Fotoalbum 2015: Eigenaar J. Rutkens

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht