Halve Maen

Halve Maen Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Uit de bouwloods van Jachtwerf Brandsma uit Rohel. hebben al heel wat schouwen hun weg gevonden naar het water. De meest gevraagde open zeilschouw is die van 5,50 X 1,95 m . Dit type van 5,5 meter heeft een voordek met een lang luik. Dat wordt weggenomen bij het strijken van de mast; door de sleufvormige luikopening kan dan de mastvoet met het contragewicht omhoog draaien. Op de achterkant van het voordek - de plecht - staat dwarsscheeps de waterbalk; deze verhindert dat regen- of buiswater van de plecht in de grote open kuip loopt. Onder de plecht is een zee van bergruimte. Langs de zijkanten van de kuip is een langsbank aangebracht en achterin een zitbank voor de stuurman. Het zelfde type wordt ook gebouwd in lengtes van 5 en 6 m en, zonder plecht, in 3,60, 4,00 en 4,50 m. Natuurlijk alles in eikenhout.

De 'Halve Maen' is een 5.50m schouw en in 1976 gebouwd voor een liefhebber in Zwolle.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1152 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Open Schouw

Bouw

Bouwjaar:1976 Ontwerper:B. Brandsma
Werf:Jachtwerf Brandsma Werf plaats:Rohel
Motor: Motor type:
Materiaal romp:Eikenhout Materiaal kajuit:
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:5,50 m Breedte berghout:1,93 m
Diepgang:0,22 m Masthoogte water:6,75 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1979 – 1982 J.A. Eissens, Groningen ( Halve Maen)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht