Helios

Helios Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

De 'Helios' is een ontwerp van scheepsontwerper L.M. Huitema. Ontwerper L.M. Huitema was al vroeg betrokken bij de activiteiten van de SSRP. In het kader van het boek 'Ronde- en Platbodemjachten' heeft hij een drietal bestaande schouwen opgemeten en deze boten op papier gezet. De schouw, die hij voor zichzelf had ontworpen, heeft hij ook in tekening gebracht en dat betekende het begin van een serie zeeschouwen vanaf 6,50 tot 10,00 meter lengte. Daarvan zijn er in de loop der jaren een kleine 400 tekeningen verkocht aan particulieren en kleine werfjes. 

De Zeeschouw 'Helios' is volgens de opgave aan het Stamboek in 1980 gebouwd odoor de firma Haarla in Grootebroek. Opdrachtgever was waarschijnlijk C. Beumer uit Ede, die het schip in 1989 verkocht aan C. Beumer uit Ede.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1435 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1980 Ontwerper:L.M. Huitema
Werf:Firma Haarla Werf plaats:Grootebroek
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:9,00 m Breedte berghout:3,22 m
Diepgang:0,70 m Masthoogte water:10,75 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

onbekend – 1989 C. Beumer, Ede ( Helios)
1989 – onbekend R. van Dijk, Lemmer ( Helios)
2018 – onbekend ( Helios)

Geschiedenis

2018

16 september 2018

16 september 2018: Email van Leroy

Ik ben de nieuwe eigenaar van de 'Helios' en ik ben nog bezig om haar weer spik en span te maken.

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht