Het Roode Klif

Het Roode Klif Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Eigenschappen

Plaquette nummer:2078 Zeil nummer: ZC154
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1968 Ontwerper:H.C. Vermolen
Werf:B. Albers Werf plaats:Blaricum
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:9,56 m Breedte berghout:3,88 m
Diepgang:0,85 m Masthoogte water:10,50 m
Oppervlakte grootzeil:25,90 m2 Oppervlakte fok:17,80 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:11,80 m2
Oppervlakte totaal:55,50 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1968 – 1973 E.G.M.J. Warnars, Amersfoort ( Trijntje Reina)
2008 – 2013 N. Feddes, Utrecht ( Het Roode Klif)
2013 – (Eigenaar, nu geen relatie met het Stamboek) Peter Schlette , Bad Oeynhausen (D) ( Het Roode Klif)

Geschiedenis

2009

12 januari 2009

12 januari 2009: Informatie Paul Warnars, zoon van de opdrachtgever E.G.M.J. Warnars

De ontwerper van deze zeeschouw was de heer Henk C. Vermolen, toentertijd woonachtig te Blaricum. Henk Vermolen was een wever in ruste met een passie voor scheepjes, hij voer zelf op de tweemaster zeilkotter (?) Maartje en ontwierp mooi gelijnde platbodems, o.a. de schokkers 'Christoffel' en (toentertijd) 'De Waaikamp'. Ik weet dit omdat mijn vader de aanbesteder was van 'Het Roode Klif' en er zelf ook aan heeft meegebouwd, tezamen met de heer Ben Albers (ook te Blaricum). Albers was geen scheepsbouwer maar dorpssmid met "gouden handen". Het schip werd oorspronkelijk "Trijntje Reina" gedoopt, naar mijn moeder.

Oorspronkelijk had het schip een dooskiel die breder uitliep naar achteren, wat natuurlijk de snelheid niet ten goede kwam. Later is deze aangepast en begon het te "lopen". Ik heb begrepen dat het schip later, vooral ten tijde van de naamsvoering "Het Roode Klif" vele wedstrijden won. Later liet mijn vader nog de 10m zeeschouw "Trijntje" bouwen bij scheepswerf 't Wantij te Dordrecht. Bij de meting kreeg dat schip het zeilnummer ZC217. Jammer genoeg kan ik op het Internet en in andere media niets meer van dat schip terugvinden. Het leek mij leuk u e.e.a. te melden.

2017

3 november 2017

3 november 2017: Informatie en foto's van Peter Schlette

Hier ein paar Bilder vom 'Het Roode Klif'. Das Schiff wurde von Grund auf restauriert. 2014 Unterwasserbereich, Innenausbau und Anstrich. 2016/17 stehendes Gut und sämtliches Holz außen aufgearbeitet und lackiert. Es ist nunmehr wieder in einem fast Topzustand. 

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht