Hou en Trou

Hou en Trou Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Ook bij Aldert Been in Aalsmeer zijn een aantal Workumer bollen gebouwd. De Workumer bol is ook wel bekend onder de namen Workumer, Makkumer en Enkhuizer bol. De Enkhuizer vissers spraken bovendien nog van aalbootje. Er zijn oorspronkelijk slechts ongeveer een tiental van deze bollen gebouwd, waarvan er nog maar enkele over zijn. Het is een rond schip, dat echter op een ongeveer 7 centimeter hoge kielbalk is gebouwd. Scheepsontwerper J.K. Gipon heeft de bol in tekening gebracht. Daarvan zijn aren zijn verschillende nieuwe bollen, in staal uitgevoerd, als jacht gebouwd. Bij Ald. been werden de bollen uitgevoerd met een teakhouten kajuit.

De Workumer bol 'Hou en Trou' is in 1976 te water gelaten. De opdrachtgever was A.E. Dolfin ui Santpoort die haar de naam 'De Ouwe Amel' heeft gegeven.

Workumer bol 8.50 m naar ontwerp van J.K. Gipon

Eigenschappen

Plaquette nummer:1008 Zeil nummer: VC317
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Workumer bol

Bouw

Bouwjaar:1976 Ontwerper:J.K. Gipon
Werf:Ald. Been Werf plaats:Aalsmeer
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Teakhout
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:Kielbalk

Afmetingen

Lengte stevens:8,50 m Breedte berghout:3,00 m
Diepgang:0,60 m Masthoogte water:11,90 m
Oppervlakte grootzeil:23,00 m2 Oppervlakte fok:14,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:8,00 m2
Oppervlakte totaal:45,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1976 – 1999 A.E. Dolfin , Santpoort ( De Ouwe Amel)
1999 – 2018 H. Roorda, Heerenveen ( Hou en Trou)
2018 – onbekend G. de Vos, Akkrum ( Hou en Trou)

Geschiedenis

2018

2018

2018: Foto's

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht