Joukere Joffer

Joukere Joffer Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Eigenschappen

Plaquette nummer:1515 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1979 Ontwerper:H. Lunstroo
Werf:Scheepswerf Schouten Werf plaats:Muiden
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:8,20 m Breedte berghout:3,20 m
Diepgang:0,80 m Masthoogte water:9,35 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

onbekend – 1991 R. Wichertjes, Dedemsvaart ( Platte Muyl )
1991 – onbekend J. A. Meerman, Fijnaart ( Joukere Joffer)

Geschiedenis

2012

25 mei 2012

25 mei 2012: Mailwisseling met eigenaar J.A. Meerman uit Fijnaart in 2012

De huidige eigenaar van dit schip ben ik sinds aug 1991.De vorig eigenaar was Dhr. R. Wichertjes (toendertijd woonachtig in Zwolle) die het schip slechts korte tijd in bezit heeft gehad.

Gegevens Schouw: Lengte over de stevens: 8,20 m., Breedte over de klampen: 3,30 m., Lengte over alles (incl roer en kluiverboom): 10.70 m.

Vele jaren hebben wij met het gehele gezin gezeild op de Joukere Joffer, als regel op de Zeeuwse wateren, met soms een vakantietochtje van Brabant naar Friesland, de wadden en weer terug. Het schip is geheel origineel. Geen enkele noviteit, zoals moderne RVS lieren of dergelijke is aangebracht. Het plezier van het zeilen met de Joukere Joffer bestond er voor een groot deel uit om met een zo origineel mogelijk schip op ouderwets degelijke wijze met handkracht, wat blokken en lijnen te schipperen.Op dit moment is het schip tijdelijk (enige jaren) uit de vaart.

Met vriendelijke groet, Joep Meerman.

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht