Kotick

Kotick Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Dit vissersscheepje kwam voor op de de Merwede, het Hollands Diep, het Haringvliet, de Oude, de Nieuwe en de Brielse Maas en in de Biesbosch. Vanaf de Middeleeuwen was de zalmvisserij een belangrijke bron van inkomsten voor Woudrichem. In dit stadje was, evenals in het plaatsje Kralingse Veer, een visafslag die voor het grootste deel gericht was op de zalmhandel. Ten gevolge van de vervuiling van het water in dit rivierengebied is de zalmvisserij tegen het midden van de 20ste eeuw vrijwel verdwenen. Een aantal Zalmschouwen zijn daarna gebruikt voor de pleziervaart en zijn voorzien van een kajuit.

De Zalmschouw 'Botje' is een mooi voorbeeld van een zalmschouw de visserij. Van dit scheepje is een groot deel van de geschiedenis bekend. Later zijn er ook een een paar Zalmschouwen nieuw gebouwd voor het plezier. De 'Kotick' is daar één van en is in 1974 gebouwd door W.J. Zwaans uit Waspik. Ze is als 'Gijsje' te water gelaten en in 2015 omgedoopt naar 'Kotick'.

Eigenschappen

Plaquette nummer:863 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zalmschouw

Bouw

Bouwjaar:1974 Ontwerper:
Werf:Eigenbouw W.J. Zwaans Werf plaats:Waspik
Motor: Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:7,20 m Breedte berghout:2,60 m
Diepgang:0,00 m Masthoogte water:0,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1974 – 1984 W.J. Zwaans, Waspik ( Gijsje)
1984 – onbekend J.J. Elligens, Emmeloord ( Gijsje)
2015 – 2018 A.M. Prent, Meppel ( Kotick)

Geschiedenis

2015

2015

2015: Groot onderhoud in 2015

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht