Luiaerd

Luiaerd Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

De eerste jaren van Hoek Design waren gefocust op de Nederlandse markt voor traditionele Lemsteraken, schepen waarmee André met succes wedstrijden gevaren heeft en Nederlands open kampioen werd in de diverse klassen. Terwijl het eerste ontwerpwerk gericht was op het optimaliseren van de prestaties van bestaande jachten, werden er spoedig nieuwe ontwerpen gemaakt, die in de sleeptank en windtunnel getest werden. Het ontwerp van de 'Luiaerd' dateert uit 1998.

De 'Luiaerd' is gebouwd in 1998 in opdracht van J.H.M. Lisman uit Vught . Het casco is gebouwd door Dirk Kloos en de afbouw vond plaats bij Claasen jachtbouw bv in Zaandam.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1866 Zeil nummer: VA154
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Lemsteraak

Bouw

Bouwjaar:1998 Ontwerper:Hoek Design
Werf:D. Kloos / Claasen jachtbouw bv Werf plaats:Leiden / Zaandam
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:Kielbalk

Afmetingen

Lengte stevens:13,00 m Breedte berghout:4,32 m
Diepgang:0,99 m Masthoogte water:18,35 m
Oppervlakte grootzeil:67,00 m2 Oppervlakte fok:37,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:23,00 m2
Oppervlakte totaal:127,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Dispensaties

Dispensaties Einddatum Datum nieuwe schouw
Datum laatste schouw: 07-05-2009

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1998 – 2015 J.H.M. Lisman, Vught ( Luiaerd)
2015 – onbekend J. und J. Lengefeld (Dld) ( Luiaerd)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht