Moed en Trouw

Moed en Trouw Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Tot het jaar 1970 was de Scheepswerf Moed en Trouw van Verras in Paal vrij succesvol in de scheepsbouw. In dat jaar werden echter de scheepshellingen en het woonhuis van Remy Verras onteigend. Remy kocht, na de onteigening , een huis met pakhuizen te Walsoorden. Hij probeert hier een nieuw scheepsbouwbedrijf op te zetten, hetgeen is gelukt. De werf krijgt de naam "Moed en Trouw".  Er worden jachten gebouwd naar tekening en ontwerp van Remy Verras. Hij brengt de schepen die ooit bij Verras gebouwd zijn in tekening, dus aan de hand van nog bestaande schepen. Ook tracht hij aan de hand van bestaande modellen die zaak op te meten, en in tekening te brengen. Remy bouwde verschillende stalen Hoogaarsen, Lemmerhengsten, schouwen, waaronder de typische Philippinse schouw.

De hoogaars 'Moed en Trouw' is gebouwd in 1970. Het schip is door en voor de eigenaar van de werf Remy Verras zelf gebouwd.

Eigenschappen

Plaquette nummer:817 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Hoogaars

Bouw

Bouwjaar:1970 Ontwerper:Paal/Walsoorden
Werf:Scheepswerf Moed en Trouw - P. Verras Werf plaats:Walsoorden
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:10,00 m Breedte berghout:3,67 m
Diepgang:0,65 m Masthoogte water:10,99 m
Oppervlakte grootzeil:29,00 m2 Oppervlakte fok:12,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:11,00 m2
Oppervlakte totaal:52,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1970 – 2001 R.Th. Verras, Walsoorden ( Moed en Trouw)

Geschiedenis

1970

1970

1970: Inschrijving Stamboek Hoogaars 'Moed en Trouw' in 1970

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht