Nehalennia

Nehalennia Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

De Hartog schepenkring verzamelt van de schepen zoveel mogelijk gegevens over de historie, de traditie, de bouwwijze, de scheepswerf, de werfbaas Pieter Hartog en het gebruik van de schepen. Deze gegevens worden op overzichtelijke en toegankelijke wijze geregistreerd.

Eigenschappen

Plaquette nummer:351 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Vollenhovense bol

Bouw

Bouwjaar:1928 Ontwerper:P. Hartog
Werf:P. Hartog Werf plaats:Buiksloot
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Eikenhout Materiaal kajuit:Eikenhout
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:6,50 m Breedte berghout:2,60 m
Diepgang:0,00 m Masthoogte water:0,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1967 – 1970 S. de Boer, Smilde ( Flevo)
1970 – 1972 O.K.J. Koster, Oss ( Flevo)
1972 – onbekend J. van Poelgeest ( Flevo)
1997 – 2008 G.N.F. de Winter, Nootdorp ( Nehalennia)

Geschiedenis

1928

1928

1928: Scheepstimmerman in de vissersfamilie Swartsenburg in Durgerdam

De vissersfamilie Swartsenburg uit Durgerdam had een eigen scheepstimmerman in de familie in de vorm van Pieter Hartog en zo gebeurde het dat in 1928 er in de haven van Durgerdam tussen alle gewone visjollen en vletten een heuse Vollenhovense bol lag. Geen al te groot schip, het mat 6.50m over de stevens, maar wel een schip wat werd aangeduid als "jacht". Of Hartog meer bollen heeft gebouwd is niet bekend. 

1972

10 januari 1972

10 januari 1972: Brief Secretaris/Penningmeester Dr. Ir. T. Huitema m.b.t. typering van de 'Flevo'

2014

2014

2014: Foto's in het Stamboekarchief

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht