Reiger

Reiger Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Van oorsprong was De Plaete een platbodemwerf opgericht aan de Steigerdijk in Ooltgensplaat. Het bedrijf is gelegen aan de haven van Ooltgensplaat en heeft een eigen helling en kade. De oprichter van de werf, de heer den Hartog, bouwde alleen platbodemjachten: De alom bekende en gewaardeerde "De Plaete schokkers" en "De Plaete schouwen" in diverse afmetingen. Ook zijn diverse platbodemschepen van andere ontwerpers op Jachtwerf 'De Plaete' gebouwd.

De Zeeschouw 'Reiger' is gebouwd in 1973. Opdrachtgever was M.A. Broekhuizen uit Lunteren, die haar de eerste naam 'De Blijde Werelt' gaf.

Eigenschappen

Plaquette nummer:907 Zeil nummer: ZC205
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1973 Ontwerper:De Plaete
Werf:De Plaete Werf plaats:Ooltgensplaat
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Katoen
Onderwaterschip: Kiel:Dooskiel

Afmetingen

Lengte stevens:9,50 m Breedte berghout:3,70 m
Diepgang:0,85 m Masthoogte water:12,80 m
Oppervlakte grootzeil:31,60 m2 Oppervlakte fok:21,90 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:53,50 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1973 – 1980 M.A. Broekhuizen, Lunteren ( De Blijde Werelt)
1980 – 2003 J.A.J. Baltussen ( Reiger)
2003 – (Eigenaar, nu geen relatie met het Stamboek) P. van Buuren, Bunschoten-Spakenburg ( Reiger)

Geschiedenis

2014

13 november 2014

13 november 2014: Informatie van opdrachtgever M.A. Broekhuizen

Adri Broekhuizen schrijft:
De zeeschouw 'De Blijde Werelt' hebben wij in 1973 als casco laten bouwen. Afgebouwd in de volgende winter in de achtertuin van ons toenmalige huis in Lunteren. Tewaterlating was op 10 mei 1974 in de jachthaven Bremerbergsehoek. Met de zeeschouw maakten we vakantie trips op het wad. We verkochten het schip in 1980 in Harlingen.

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht