Sandrina

Sandrina Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

In 1960 begon Bouwe Westerdijk met zijn zoons - waaronder de oudste, Sytze, die weer naar zijn grootvader was genoemd - met de bouw van zeeschouwen. Zoon Sytze tekende graag en ontwierp geleidelijk aan een hele serie zeeschouwen, van 7 meter opklimmend tot 11 meter. Wat eerst een spekbak werd genoemd, wist hij om te toveren in een stoer, maar toch elegant jacht, dat terecht een eigen naam kreeg: de Friese Zeeschouw. In 1960 is de 1e Westerdijk Zeeschouw (Topper?) van stapel gelopen, waarvan er tot en met 1982 zo'n 170 exemplaren zijn gebouwd.

Zoon Sytse is op gegeven moment uit Eernewoude vertrokken en startte eerst een werf in Workum onder de naam 'De Slinke'. Vervolgens heeft hij op de werf met de naam 'Boatsgat' in Anjum in 1979 de 'Craggehuus' gebouwd. Wie de opdrachtgever was, is niet bekend

Eigenschappen

Plaquette nummer:1336 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1979 Ontwerper:S. Westerdijk
Werf:S. Westerdijk Werf plaats:Anjum
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:8,00 m Breedte berghout:3,35 m
Diepgang:0,65 m Masthoogte water:12,30 m
Oppervlakte grootzeil:21,50 m2 Oppervlakte fok:10,50 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:95,00 m2
Oppervlakte totaal:127,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1982 – 1985 D' Angremond, Leiderdorp ( Craggehuus)
1987 – 1990 Dhr. van Varik, Vlaardingen ( Frida)
1990 – 1995 S.J. de la Chambre- de Vlas, IJsselstein ( Snoepie)
1995 – 1999 H.G. Schäfer, Sendenhorst ( Snoepie)
1999 – 2003 S.J.C. Bijl, Lemmer ( Sandrina)
2018 – (Eigenaar, nu geen relatie met het Stamboek) F. Materman ( Sandrina)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht