Sardijn

Sardijn Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Jan Kooijman startte in 1967 in Deil met de werf Kooijman & de Vries, nadat hij in 1961 in Zwijndrecht was begonnen met het bouwen van ronde-en platbodemjachten. Bij Kooijman en De Vries Jachtbouw N.V. was men helemaal vertrouwd met de ronde voor- en achterschepen. Daaronder zijn er veel Staverse jollen gebouwd die historisch verantwoord ontworpen zijn door J.K. Gipon. In 1981 namen Ted en Lydia van Rijnsoever de werf over en veranderde de naam in Jachtwerf van Rijnsoever Deil BV.

J.K. Gipon heeft negen versies van een (stalen) Staverse jol getekend. Die variëren van 5.20 m tot 9.00 meter. Daarnaast is er ook nog een tiende versie in hout, een opmeting van een bestaande oude houten jol. De 'Sardijn' is een 7.00m versie gebouwd in 1976. de opdrachtgever is (nog) onbekend.

In het voorjaar van 1999 is de 'Sardijn', toen nog eigendom van oud-eigenaar Luykx, daags na het te water laten, gezonken in de jachthaven van Woudsend, Friesland. 't Varskip heeft vervolgens het "wrak" gekocht en gerestaureerd. In december 1999 hebben T.J. Janssen en M. Landkroon vervolgens de 'Sardijn' gekocht van 't Varskip. Dhr. Luykx heeft daarna een nieuwe 8.00m Staverse jol bij van Rijnsoever laten bouwen, die ook weer de naam 'Sardijn' heeft gekregen.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1810 Zeil nummer: JC22
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Staverse jol

Bouw

Bouwjaar:1976 Ontwerper:J.K. Gipon
Werf:Kooijman & De Vries Werf plaats:Deil
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:7,00 m Breedte berghout:2,90 m
Diepgang:0,80 m Masthoogte water:9,70 m
Oppervlakte grootzeil:19,30 m2 Oppervlakte fok:13,50 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:7,10 m2
Oppervlakte totaal:39,90 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

onbekend – onbekend E. van Odijk ( Frank Frederik)
1997 – 1999 H. Luykx, Soest ( Sardijn)
1999 – 1999 Varskip Yachtcharter, Heeg ( Sardijn)
1999 – onbekend T. J. Janssen en M. Landkroon ( Sardijn)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht