Sardijn

Sardijn Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

J.K. Gipon heeft negen versies van een (stalen) Staverse jol getekend. Die variëren van 5.20 m tot 9.00 meter. Daarnaast is er ook nog een tiende versie in hout, een opmeting van een bestaande oude houten jol. De 'Sardijn' is een 7.00m versie gebouwd in 1976. de opdrachtgever is (nog) onbekend.

In het voorjaar van 1999 is de 7.00m Staverse jol 'Sardijn', van dhr. Luykx, daags na het te water laten gezonken in de jachthaven van Woudsend, Friesland. 't Varskip heeft vervolgens dat "wrak" gekocht en gerestaureerd. In december 1999 de huidige eigenaren T.J. Janssen en M. Landkroon) vervolgens de Sardijn gekocht van 't Varskip. Dhr. Luykx heeft daarna deze nieuwe 8.00m Staverse jol bij van Rijnsoever laten bouwen en haar ook weer de naam 'Sardijn' gegeven.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1894 Zeil nummer: JC25
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Staverse jol

Bouw

Bouwjaar:2000 Ontwerper:Kooijman & De Vries
Werf:Van Rijnsoever bv Werf plaats:Deil
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:8,00 m Breedte berghout:3,25 m
Diepgang:1,00 m Masthoogte water:11,50 m
Oppervlakte grootzeil:24,00 m2 Oppervlakte fok:16,50 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:9,00 m2
Oppervlakte totaal:49,50 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

2000 – onbekend H. Luykx, Soest ( Sardijn)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht