Seevanck

Seevanck Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Martin Bekebrede Yacht Design heeft sinds zijn oprichting in 1974 al veel ontwerpen van bekende jachten geproduceerd. Daaronder veel ontwerpen van diverse rond en platbodemjachten waaronder Zeeschouwen, Schokkers, Grundels en ook een groot aantal Lemsteraken. Van veel van deze platbodems heeft hij hele series van getekend.

De Schokker 'Seevanck' is in 1980 gebouwd op de werf van G. Mulder in Enschede. Wie de opdrachtgever was en onder welke naam ze te water is gelaten, weten we (nog) niet.
In 1977 is op deze werf de schokker 'Teerling' gebouwd van waarschijnlijk dezelfde tekening.

Oud-eigenaar Henk Schevers meldt nog:
Ons schip "de Seevanck" is in 2016 verkocht aan een Engels echtpaar. Zij hebben het schip overgevaren naar Engeland, alwaar zij een ligtplaats hadden in een kleine jachthaven vlak bij de "Tower-Bridge" in Londen, waar uitsluitend plaats was voor authentiek Hollandse schepen.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1358 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Schokker

Bouw

Bouwjaar:1980 Ontwerper:M.H. Bekebrede
Werf:G. Mulder Werf plaats:Enschede
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:10,10 m Breedte berghout:3,60 m
Diepgang:0,70 m Masthoogte water:11,00 m
Oppervlakte grootzeil:26,00 m2 Oppervlakte fok:13,00 m2
Oppervlakte botterfok:18,00 m2 Oppervlakte kluiver:12,00 m2
Oppervlakte totaal:69,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1985 – onbekend A.J.J.M. Blokker, Warder ( Seevanck)
1995 – onbekend G. Groeneveld, Den Haag ( Seevanck)
onbekend – onbekend D.N. Meijer ( Seevanck)
1997 – Nu (laatst bekend) H.G. Schevers, Leusden ( Seevanck)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht