Simmernocht

Simmernocht Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Eigenschappen

Plaquette nummer:166 Zeil nummer: JD4
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Staverse jol

Bouw

Bouwjaar:1898 Ontwerper:Douwe Roosjen of Gebr. Wildschut
Werf:Douwe Roosjen of Gebr. Wildschut Werf plaats:Stavoren / Gaastmeer
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Eikenhout Materiaal kajuit:
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:6,60 m Breedte berghout:2,50 m
Diepgang:0,70 m Masthoogte water:9,00 m
Oppervlakte grootzeil:18,60 m2 Oppervlakte fok:12,70 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:31,30 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1997 – 2006 D.C. Franken, Culemborg ( Simmernocht)
2006 – onbekend S. de Graaf, Dokkum ( Simmernocht)
onbekend – onbekend Wil Peters, Boxmeer ( Simmernocht)

Geschiedenis

2016

29 januari 2016

29 januari 2016: Aanvullingen van Dirk Huizinga

Deze jol is na het overlijden van S. de Graaf overgegaan naar Wil Peters in Boxmeer. De familie Peters voer met de Staverse jol ST16 voordat die naar Jan Albada in Stavoren ging. Hun huidige jol voert het zeilnummer nog steeds JD4 en heet ST63.

Het is heel onwaarschijnlijk dat deze jol gebouwd is in Stavoren bij Roosjen / Strikwerda. Wat betreft de vormgeving is het een Wildschutjol. Wil Peeters is heel actief met dit schip bij wedstrijden en activiteiten van de Stichting De Staverse Jol.

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht