't Kruytschip

't Kruytschip Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

De scheepswerf De Hoop der drie Gebroeders van de Gebroeders Paans lag aan het begin van het gehucht Roodevaart (binnen de sluis). In de loop van de 19e eeuw kwamen hier twee scheepswerven, waarvan Paans er één was. Ze bestond reeds in de 19e eeuw en heeft gewerkt tot in de jaren '70 van de 20e eeuw. Er was een langshelling van 50 meter en de werf was gespecialiseerd in de bouw van schepen met een petroleummotor. Ook bouwden ze kleine sleepboten en binnenschepen.

Naast deze 'werkschepen' bouwden de Gebr. Paans ook een aantal jachten. In het Stamboek zijn onder andere een drietal Schokkers opgenomen, die in de nadagen van de werf in de jaren '70 van stapel zijn gelopen. Volgens de gegevens werden ze naar eigen ontwerp gebouwd. De tekeningen van ''t Kruytschip' bevinden zich in het Fries Scheepvaart Museum.

Opdrachtgever R.C. Kruyt met zijn Schokker onder zeil
Opdrachtgever R.C. Kruyt met zijn Schokker onder zeil

Eigenschappen

Plaquette nummer:671 Zeil nummer: VC133
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Schokker

Bouw

Bouwjaar:1968 Ontwerper:Paans
Werf:Gebr. Paans Werf plaats:Roodevaart
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:10,00 m Breedte berghout:3,50 m
Diepgang:0,70 m Masthoogte water:12,75 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1968 – 1983 R.C. Kruyt, Boekelo ( 't Kruytschip)
1983 – onbekend A. van der Deure, Enkhuizen ( 't Kruytschip)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht