Thresoor

Thresoor Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

De 'Thresoor' is in 1961 gebouwd in opdracht van de heer J. Dudok van Heel.

Eigenschappen

Plaquette nummer:262 Zeil nummer: ZC65
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1961 Ontwerper:J. Kok
Werf:J. Kok Werf plaats:Huizen
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:Kielbalk

Afmetingen

Lengte stevens:10,51 m Breedte berghout:3,50 m
Diepgang:0,67 m Masthoogte water:11,50 m
Oppervlakte grootzeil:28,23 m2 Oppervlakte fok:20,60 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:48,83 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1961 – 1974 J. Dudok van Heel, Huizen ( Thresoor)
1974 – 1985 H.J.F. Zylker, Waarderburg ( Thresoor)
2001 – 2007 A.P.H. Willekens, 's Hertogenbosch ( Thresoor)

Geschiedenis

1965

november 1965

november 1965: Waterkampioen november 1961 nummer 1065 - 'Thresoor' een nieuwe Zeeschouw (J.F. Dudok van Heel)

Met de toeneming van de belangstelling voor ronde en platbodemjachten, is ook de zeeschouw als jacht sterk naar voren gekomen. Dat is begrijpelijk, want dit type levert voor een redelijke prijs een stoer schip op met voldoende zeewaardigheid voor Zuiderzee, Wadden en Zeeuwse stromen en met veel ruimte. Het uiterlijk van een schouw is niet zijn sterkste kant, maar met zorgvuldige vormgeving is veel te bereiken. Verschillende werven bouwen tegenwoordig dergelijke stalen zeeschouwen. Wij plaatsen met genoegen de ervaringen, die met een van deze jachten werden opgedaan.

J.F. Dudok van Heel, eigenaar van de Kok-schouw 'Thresoor'

Scheepswerf J. Kok & Zn. in Huizen heeft op mijn verzoek een zeeschouw van tien meter ontworpen en het is ongelofelijk hoeveel meer ruimte wordt verkregen met één extra meter. Nadat de heer J. Loeff de tekening van de Scheepswerf J. Kok & Zn. nog eens bekeken had, zijn wij op 2 november 1960 met de bouw van deze 10 meter lange schouw begonnen. Bij een lengte van 10 meter kreeg het schip een breedte van 3,56 meter en een diepgang van 0,85 meter. Op 1 juni 1961 werd dit schip in Huizen te water gelaten en wij konden reeds spoedig een proefvaart maken, die tot een alleszins bevredigend resultaat leidde. Het schip is door zijn grote breedte stijf, kan veel wind hebben en is zodra het ietwat overhelt aan de wind volkomen uitgebalanceerd.

pdf Waterkampioen november 1961 nr1065 - Thresoor een nieuwe Zeeschouw

1968

1968

1968: Met meetbrief en zeilnummer ZC65

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht