Viking

Viking Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Jachtontwerper ir. Martijn van Schaik, heeft met zijn ontwerp van een 10,50 m zeeschouw, het beeld dat men had van de zeileigenschappen van zeeschouwen totaal op zijn kop gezet. Door zich te verdiepen in de mogelijkheden van het ontwerp, leek het hem zinvol de verdeling van de waterverplaatsing over de lengte van het schip aan te passen aan moderne inzichten, zodat de weerstand aanzienlijk minder werd en niet significant hoger dan die van een rond schip. Dat schreef hij in SdZ 2005.6 toen we uitgebreid aandacht besteedden aan de eerste zeeschouw die De Deining bouwde. 

De Zeeschouw 'Viking' is gebouwd in 2006. Opdrachtgevers waren M. en H. Tromp uit IJlst.

Eigenschappen

Plaquette nummer:2065 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:2006 Ontwerper:M. van Schaik
Werf:De Deining Werf plaats:Heerenveen
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:
Materiaal zeil:Katoen
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:10,50 m Breedte berghout:3,85 m
Diepgang:0,85 m Masthoogte water:14,00 m
Oppervlakte grootzeil:36,40 m2 Oppervlakte fok:27,50 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:16,40 m2
Oppervlakte totaal:80,30 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

2006 – onbekend M. en H. Tromp, IJlst ( Viking)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht