Vrouwe Hillegonda

Vrouwe Hillegonda Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

De 12.10m lange 'Vrouwe Hillegonda' is een zusterschip van de 'Markiezin van Veere', gebouwd in 1978 en ontworpen door Piet Dekker, een waterbouwkundige uit Veere. De schokker werd ook gebouwd bij De Plaete in Ooltgensplaat. Uiteraard had Piet Dekker heel goed naar het ontwerp van de 10,75m Vreedenburgh schokker gekeken en dat zie je nog duidelijk terug in het voorschip. Dekker tekende een wat schraler achterschip, met als gevolg dat de waterlijnen hol werden. Het resultaat was goed te zien als er met het schip werd gezeild. Begon de schokker vaart te lopen, dan ontstonden de hekgolven al ter hoogte van het achterschot van de kajuit. De holle waterlijnen zorgden voor veel zuiging, want het water kon de lijn van de romp niet volgen en liet los.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1194 Zeil nummer: VB188
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Schokker

Bouw

Bouwjaar:1978 Ontwerper:P. Dekker
Werf:De Plaete Werf plaats:Ooltgensplaat
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:12,10 m Breedte berghout:4,05 m
Diepgang:0,90 m Masthoogte water:12,75 m
Oppervlakte grootzeil:13,85 m2 Oppervlakte fok:40,50 m2
Oppervlakte botterfok:32,00 m2 Oppervlakte kluiver:21,00 m2
Oppervlakte totaal:107,35 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1979 – 2018 J.P. Mast, Middelharnis ( Vrouwe Hillegonda)

Geschiedenis

1979

1979

1979: Inschrijving Schokker 'Vrouwe Hillegonda' in 1979

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht