Vrouwe Josine

Vrouwe Josine Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Van het tjalkje is helaas weinig bekend in ons archief. We weten dat het interieur in 1974 is gerestaureerd door Jachtwerf Traa. In januari 2019 kregen we de mededeling van Rinske Kasperts de Boer dat het tjalkje van ongeveer 1959 tot 1977 eigendom was van haar familie.

Eigenschappen

Plaquette nummer:261 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Tjalk

Bouw

Bouwjaar:1900 Ontwerper:
Werf: Werf plaats:
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:IJzer Materiaal kajuit:
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:10,70 m Breedte berghout:2,90 m
Diepgang:0,60 m Masthoogte water:11,75 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1959 – 1977 G. de Boer, Nijmegen ( Vrouwe Theodora)
1977 – onbekend J.M.M. van den Hoven , Borne ( Vrouwe Josine)

Geschiedenis

1978

1978

1978: Inschrijving van de 'Vrouwe Josine' in het Stamboek

2019

13 januari 2019

13 januari 2019: Reactie van Rinske Kasperts de Boer

De 'Vrouwe Theodora' (genoemd naar mijn moeder) was in de familie van 1959 tot ongeveer 1977! Veel gevaren in Friesland en naar Terschelling. In de winter lag ze in Niftrik aan de Maas bij Wijchen. Ik ben benieuwd waar ze is gebleven.
Hartelijk groet Rinske

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht